MUSICDAILY júliusi top 10

Július hónaptól kezdve minden hónapban jelentkezünk majd egy épp aktuális MUSICDAILY: Top 10-zel, melyben pár sort írunk arról, miért is kerültek bele ezek a bizonyos dalok a mi lejátszási listánkba. Emellett, mostantól Spotify-on is elérhetőek vagyunk: musicdhu néven. Kövessetek be minket és kövessétek a lejátszási listánkat, ugyanis folyamatosan frissíteni fogjuk őket, valamint a legújabb dalokat is összegyűjtjük itt. Kezdjünk is bele, a (kivételesen későn érkező) júliusi kedvenceinkbe, avagy a július top 10-be! (note: a lejátszási listát alul találhatjátok majd mindig meg, ami a #1-al indul, míg itt visszaszámlálási formában tesszük közzé őket).

  1. Jessie J – Play

Mint láthattátok, idén első alkalommal a MUSICDAILY csapata is képviseltette magát a méltán híres EFOTT fesztiválon, ahol Jessie J-t volt szerencsénk megtekinteni júliusban. Így, valószínűleg nem meglepő, hogy egy gyöngyszem került fel a mi kis listánkra. Egy nyárra tökéletes és valószínűleg ismeretlenebb dal a „Play”, amit mindenképp érdemes meghallgatni.

  1. Demi Lovato – Sober

Demi Lovato túladagolásáról, majd későbbi rehabra vonulásáról is beszámoltunk már, természetesen nem hagyható ki a „Sober” a júliusban legtöbbet hallgatott dalaink közül. Valószínűleg ez az utolsó dal, amit hallhatunk Demi-től egy jó ideig.

  1. Rita Ora – Girls (feat. Cardi B, Bebe Rexha és Charli XCX)

Júliusban az EFOTT előtt – ugyancsak első alkalommal – a Balaton Sound-on jártunk, melyen Ella Eyre-t, Rita Ora-t és Martin Garrix-et is sikerült elcsípnünk a nagyszínpadon, ami felejthetetlen élmény marad. A negatív reklám ellenére is, a „Girls” még mindig egy mestermű.

  1. ZAYN – Sour Diesel

Talán élete legkülönlegesebb dalát mutatta be ZAYN, az ex-onedirection tag, inkább az alternatív vonalát emeli ki stílusának a dal, mintsem az eddig megismert poposabbat.

  1. Sigrid – Schedules

Előre is elárulom, hogy Sigrid lesz a következő MUSICDAILY: Push előadója, így nem meglepő, hogy legutolsó kislemeze, a „Schedules” itt csücsül a listánkon. Ami amúgy nem mellesleg egy atom pop nóta, melyben Sigrid sajátos stílusát vegyíti ezekkel a pop-elemekkel.

  1. Charli XCX – Girls Night Out

Bejött az élet Charli-nak, ugyanis csak úgy ontja magából a slágereket. Legutóbbi „Girls Night Out” c. dala pedig egyszerűen kihagyhatatlan (aka. must have) egy péntek/szombat esti bulizós playlistből. No boys, no boys!

  1. Bebe Rexha – I’m a Mess

Bebe kislemeze a júniusban megjelent „Expectations”-ről egy brutálisan erős dal, dalszövegileg, kompozíció szempontjából is, illetve a videó sem utolsó. Valószínűleg sokunk (sajnos) érzi és érti milyen mély dolgokról is énekel az énekesnő, akinek amúgy nem ez az első hasonló témájú dala, ugyanis debütáló EP-jén helyet kapott az „I’m Gonna Show You Crazy, melynek ez akár a második része is lehetne.

  1. Iggy Azalea – Kream (feat. Tyga)

A$$. CA$H. BAG$. Végre erősen tért vissza Iggy Azalea is. Nagy népszerűségnek örvend a dal Youtube-on valamint a kritikusok is pozitívan fogadták Azalea „strip-club himnuszát” és mint látszik, minket is sikerült megvennie a rapper(ek)nek.

  1. Sean Paul – Bad Love (feat. Ellie Goulding)

Egy igazán érdekes párosítás került a júliusi playlistünk második helyére. Szerintem ha valakinek aki nem követi se Paul, se Goulding munkásságát, de ismeri őket, azt mondjuk a két szupersztár csöndesen kiadott egy bangert, valószínűleg csak annyit mondanának, hogy „aha persze”… de ez nem vicc, megfelelő promóval akár a „One Kiss”-t is képes lehetne letaszítani a #1 nyári sláger pozíciójából.

  1. Ariana Grande – God is a woman

#GRLPWR – valószínűleg Ariana is tudja, hogy nem játszani érkezett ezzel a feminista himnusszal – melynek videójában Madonna maga is megszólal. Szerintünk nem nagyon kell indokolni, miért is sikerült ennek a tökéletesen összerakott dalnak uralnia ezt a listát, ugye?

Találkozunk az augusztusi listánál is, ugye?