Érkezik Iggy Azalea új EP-je!

Az ausztrál rapper, első és (eddig) egyben utolsó stúdióalbuma, a „The New Classic” több, mint négy éve látott napvilágot. Úgy tűnik, végre kezébe veszi az irányítást, és érkezhet a második is.

Iggy Azalea sok problémával nézett szembe az elmúlt években. Egy ütős debütáló albummal, illetve több slágerrel is sikerült kivívnia az utálatot… a végén pedig már csak a „divatból való utálást” kapta meg, csak jobban, mint egy időben Taylor Swift vagy nem is olyan régen Katy Perry. Ezután, pedig a kiadója (Def Jam) nem látott a rapperben fantáziát, és nem adott Azalea-nak alkótói szabadságot, projektjeit eltolta, nem jelentette meg. Kizárólag az a 3 dal látott hivatalosan napvilágot, amire úgy gondolták, hogy biztosan sikeres lesz, de semmi kreativitás – egyediség nem került egyik dalba sem. „Mo Bounce” c. dal miatt maga a rapper is kifakadt Twitteren, hiszen a több éve készülő, „Digital Distortion”-t nem ilyen jellegű dalokkal szerette volna feltölteni, és egész végig a hátsóját rázni. Az album végül kiszivárgott – feltételezhető, hogy Azalea maga szivárogtatta ki a dalokat.

 

I-G-G-Y-t később a kiadója elengedte (szerencsére), és egy új kiadóhoz szerződtetett (Island Records) – ami nem volt nehéz, ugyanis kitaposta már a saját útját Azalea. Gyorsan ki is adták a „Savior”-t, mely nem kavarta fel az állóvizet, így Iggy úgy döntött, hogy nem jelenteti meg a második stúdióalbumát a nyáron, hanem előtte rekreálja magát, az imidzsét és kiéli alkotói vágyait és egy visual EP-t dob piacra (=minden dalhoz az EP-n készül egy kisfilm, átlagban egy egész történet kerekedik ki a végére a videókból). Egyelőre nem tudni, hogy mi is érkezik pontosan július 6-án, de az biztos, hogy ha nem is érkezik az egész EP, a „Surviving The Summer” egyből, de egy új dal biztosan kapunk, melynek Mike Will Made It lesz a producere. Ő, olyan előadókkal dolgozott már együtt, mint Miley Cyrus, The Weeknd, Nicki Minaj vagy Drake. Iggy maga erősítette meg a dalcímeket a „Surviving The Summer”-ről: a Kawasaki, a Tokio Snow Trip, az OMG Wiz Khalifa-val, a Survive The Summer, a Kream, illetve a Hey Iggy biztosan rajta lesz az EP-n.

Azalea az alábbi kis kedvcsinálót posztolta Instagram oldalára. Biztos, hogy a „Kream” érkezik július hatodikán, de elképzelhető, hogy a Wiz Khalifa-val közös „OMG” is, de az is lehetséges, hogy az egész projekt egyidőben fog megjelenni – erre Iggy Twitteren reagált annyit, hogy „még semmi sem biztos, csak az, hogy valami érkezik július 6-án”.

 

JULY SIX

Iggy Azalea (@thenewclassic) által megosztott bejegyzés,

 

A mai nap folyamán pedig Iggy bejelentette, hogy új kislemeze, a „KREAM” biztosan érkezik július 6-án! A többi részlet egyelőre ismeretlen.

 

POWER

Iggy Azalea (@thenewclassic) által megosztott bejegyzés,

Ahem, special announcement,
rich bitches don’t die,
and that’s why
you won’t survive the summer!
Amen