UP NEXT: QVEEN HERBY

Ha régi követője vagy a MusicDaily-nek, talán nem lesz olyan idegen az újraélesztett cikksorozatunk, a „MusicDaily Push„. Viszont, ha nem ismerős, gyorsan ismertetjük is, miről is lesz szó ezekben a rövid, de annál tartalmasabb ismertetőkben.

A MusicDaily Push nem más, mint egy rövid ismertető telis-tele tényekkel, érdekességekkel és természetesen egy kis csemegével is az éppen legfelkapottabb feltörekvő előadókról. A múltban így számoltunk már be Zara Larsson-ról, Charli XCX-ről és még jó pár, akkor még kisebb névnek számító előadóról. Ebben, az „első” részben Qveen Herby-t ismerhetitek meg, és olvashattok róla pár szösszenetet.

Qveen Herby neve, ha így hirtelen nem is ismerős, akkor szinte biztosan az lesz, ha azt mondom, hogy a Karmin nevezetű duó (valójában egy házaspár, Nick és Amy) női tagja volt.

Herby, hétköznap használt nevén Amy Heidmann Noonan 1986-ban, Seward-ban, Nebraska-ban született és ott is nőtt fel. A Berklee Collage of Music-ba tanult, ahol később megismerte a másik felét, Nick Noonan-t, 2010 óta létezik a Karmin, mint banda, majd később Nick-kel 2016-ban meg is házasodtak. A YouTube-ra először csak covereket töltöttek fel, először ettől lettek ismertek, például Nicki Minaj „Superbass” coverje miatt. Majd aztán saját dalok készítésébe is belekezdtek. A formáció olyan slágereket tudhat magáénak, mint a „Brokenhearted”, a „Hello” vagy az „Acapella”, de ezeket hátrahagyva szünetet jelentettek be 2017-ben. Ekkor az összes social media oldalukat átnevezték, és egy olyan posztot tettek közzé, hogy „The Karmin is dead, long live the Qveen!”, és körülbelül el is jutottunk a Qveen Herby brandig. A pop-ból átváltottunk hip-hop/rapre, egy kis külső átváltozás Amy-től, és csiszolt rap skillek. Körülbelül ennyi is volt a váltás, ami nagyon jót tett a mára már rappernőnek.

 

Aztán természetesen a pop énekesnőből lett rapper saját zenét kezdett kiadni. Igazából, nagy különbség ilyen téren nincs, ugyanis míg a Karmin létezett Amy énekelt és rappelt, Nick pedig az alapot készítette el, esetleg vokálozott. Igazából számomra érthetetlen a helyzet, ugynis Herby ugyanazt az effektet / autotune-t használja a hangján, mint a ma igazán népszerű férfi rapperek, de az óriási siker valahogy még elmaradt. Tökéletesen megállja a helyét a mai rap/hip-hop dalok között. Herby később megjelentette debütáló EP-jét, az „EP 1”-et, melyről kiemelendő a Busta Rhymes”, ugyanis ez volt Herby debütáló kislemeze is. Emellett érdemes belehallgatni a „Wild” és a „Gucci” c. dalába is. Az „EP 1”-et stílusosan követte az „EP 2”, melyről a rapper legismertebb dalai származnak, mégpedig a „Wifey vagy a „Love Myself, melyek a mainstream világban is elterjedtek. És az ok, amiért most publikáljuk ezt a cikket, az az, hogy megjelent Herby harmadik EP-je, az „EP 3”, melyről egy meglepően népszerű dalt is hallhatunk, a „Sade In The 90s”-t. Ha egy dalt szeretnél először csak meghallgatni, mindenképp ez legyen. Illetve, pár napja jelent meg a rapper legutóbbi kislemeze és videója, az „All These Hoes”.

Egy szó, mint száz. Qveen Herby karrierje ível felfele és tervezi a jövőben kiadni debütáló albumát is, reméljük nem „Album 1” néven :p. Mellesleg, olyan előadók szeretnének vele dolgozni, mint Iggy Azalea vagy Cupcakke! Zenekészítés mellett, Herby piacradobta, a Qveen Cosmetics-et is, mely vízálló és matt rúzsokkal is kedveskedik azoknak, akik régóta ilyeneket keresenk.

Qveen Herby mind a három EP-jét megvásárolhatod iTunes-on, vagy streamelheted Spotify-on, alább mind a három EP dobozát megtalálod!

EP 3

EP 2

EP 1