TRAGÉDIA: Meghalt Avicii

28 éves korában meghalt Avicii, a világ egyik legismertebb DJ-je. Péntek délután (2018. április 20.) találtak rá holtan Omán fővárosában, Maszkatban. Halálhírét a környezete is megerősítette.

A svéd származású Tim Bergling, ismertebb nevén Avicii 2008-ban, 18 évesen bukkant fel a zenei világban, majd 2010-ben szerződést kapott az EMI kiadótól.

2016-ban abbahagyta élő fellépéseit, egészségügyi okokra hivatkozva. Életformája és túlzott alkoholfogyasztása miatt súlyos betegségekkel küzdött, többek között hasnyálmirigy-gyulladásban is szenvedett.

A „Sunshine” és a „Levels” című dalait Grammy-díjra jelölték, elnyerte a Billboard és az MTV Europe több díját. Pár napja jelölték a Billboard zenei díjra az Avicii (01) című albumát a legjobb dance/elektronikus zenei lemez kategóriában. Erről 3 napja posztolt is a Facebook oldalán:

Többször is járt hazánkban. 2012-ben a Balaton Sound-ra, majd 2015-ben a Szigetre látogatott el. Ezen kívül például a „For A Better Day” számának klipjét is Magyarországon forgatták.

A sztárok közül elsőként Calvin Harris, Twitteren fejezte ki részvétét:

„Megrázó hírek Avicii-ról, egy csodálatos lélekről, egy szenvedélyes tehetségről, akire még sok dolog várt az életben. Szívemben a családjával vagyok. Isten áldjon, Tim.”

Azóta számos híresség nyilvánított már részvétet a közösségi oldalakon. (Imagine Dragons, Steve Aoki, Rita Ora, Dua Lipa, Martin Garrix, David Guetta, stb.)

A Spotify egy lejátszási listával búcsúzik az elhunyt DJ-től, melyhez a következő leírást írták: „Thank you Avicii. Your music will live on forever.” avagy „Köszönjük Avicii. A zenéd örökké élni fog.”

A YouTube csatornájára feltöltött videóit közel 5 milliárd ember látta, ezek közül a legismertebb a „Wake Me Up” című dala, melyet már 1400 milliószor játszottak le a videómegosztón.

Halálának oka egyelőre ismeretlen.