#ADal2018 szemle: #Yeahla ft. Eszes Viki

A páros 2014-ben ismerkedett meg egy közös fellépés alkalmával, amikor a Ghymes együttes ünnepi műsorán együtt léptek színpadra. #yeahla szaxofonosként, Viki énekesként. Pár hónappal később #yeahla dalokat kezdett írni a kézműves pop jegyében, és Vikit kérte fel, hogy énekelje el első dalát.
 
Eszes Viki már többször is szerepelt A Dalban. Jelenleg is több pop, jazz illetve világzenei produkcióban látható, hallható, többek közt a Gymes zenekar vokálosa, illetve közreműködik Márkus Tibor Equinox nevű formációjában is. A Kőbányai Zenei Stúdióban tanul.
 
#yeahla, azaz Jelasity Péter 2000-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakán. Már az egyetemi évei alatt is számos zenei formációban részt vett, tagja volt egyebek mellett a Laokoón Csoport, a Párniczky András Quartet, a Kolinda, a Future Cafe és a Transform Quintet nevű együtteseknek is.
A tisztán zenei produkciók mellett színtársulatokkal is dolgozott. Tanított a PTMA Alapítvány Erkel Ferenc Zeneiskola Jazz Tanszakán, majd a Tóth Aladár Zeneiskolában. Jelenleg a Ghymesben, a Chalaban-ban, a Spencer Hill Magic Band ben és a Jelasity Péter – Barta Zsolt Duó-ban játszik és több színházi darabban is dolgozik.
 
A sikereikre tekintettel számos közös számot készítettek, a legfrissebbel pedig bejutottak A Dal 2018-ba. Az “1 Szó Mint 100” egy kapcsolat kezdetéről, egymás kereséséről, az egymásra találásról szól. Arról, hogy amikor azt érezzük, közeledjünk egymás felé, engedjünk az érzéseinknek és ne menjünk bele játszmákba. Ehhez próbál erőt adni legújabb daluk.