TÖBB MINT 90 EZER LÁTOGATÓ AZ IDEI SZIN-EN!

Rekordot döntő látogatószámmal ért véget az idei Szegedi Ifjúsági Napok, több mint 90 ezren vettek részt a nyárzáró fesztiválon. Tömérdek izgalmas program, valamint számos nagyszerű zenekar és előadó szórakoztatta 6 napon keresztül 5 színpadon a SZINezőket. Tisza-part, napsütés, változatos napközbeni programok, őrületes koncertek és hajnalig tartó táncolás – ez volt az idei SZIN.

A fesztivál első napjaiban még borongós időjárás volt jellemző, a második felében viszont már napsütéses reggelekre ébredhettek a fesztiválozók, így a kora délutáni órákban a SZIN strandjának homokos partján napozó és a Tisza hűsítő vízében lubickoló fiatalokkal lehetett találkozni. A SZINlakók és a napközben kilátogatók idén sem unatkoztak, mivel a Szegedi Ifjúsági Napok ebben az évben is változatos napközbeni programokat és érdekes kikapcsolódási lehetőségeket kínált a fesztiválozók számára.

Az aktív kikapcsolódás hívei a Coca-Cola Strandparty területén töltődhettek fel, az új ismeretekre vágyók az MVM Paks II. Tájékoztató Kamion interaktív kiállításán hasznos információhoz juthattak a paksi atomerőművel és az új atomerőművi blokkokkal kapcsolatban, a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták a SZIN Vidámparkot, felmászhattak a mobil mászófalra, és leugorhattak akár 10 méter magasból egy „óriáspárnára”. Továbbá fotózkodhattak 3D-s dinókkal az Árkád jóvoltából, bulizhattak az Új Nemzedék Plusz záróbuliján, részt vehettek a Nemzeti Bor Maraton által szervezett Nagy Fesztivál Borteszten, valamint a Civil Faluban civil szervezetek hosszú sorával találkozhattak, ahol mókás játékok és előadások során hasznos ismeretekre tehettek szert. A Szegedi Ifjúsági Napok szervezői egy, a fesztiválozás során előtérbe kerülő problémát is kiemelten kezeltek, ugyanis a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal közösen a biztonságos fesztiválozásra, valamint az alkohol- és drogfogyasztás veszélyeire hívták fel a figyelmet. A kezdeményezés során zárható poharakat osztottak a fesztiválozóknak, melyen a következő felirat szerepelt: „A te poharad. A te életed. Vigyázz rá!”

A zenei élményekre éhes fesztiválozók már délután 4 órától élvezhették a jobbnál jobb koncerteket, és indulhatott a hajnalig tartó szórakozás. A kilátogatókat 5 színpad várta: a SZIN Nagyszínpad, a Live Aréna, a Mizo Színpad, a Wake Up Szeged Party Aréna, valamint a PizzaFutár Silent Disco, ezen kívül további partyhelyszínek és sátrak gondoskodtak a fesztiválhangulatról.

Számos nagyszerű zenekart és előadót köszönthettek a szervezők az idei év fellépői között, akik mind felejthetetlen fesztiválélményt nyújtottak a közönségnek. Színpadra lépett – a teljesség igénye nélkül – az 1. napon a Tha Shudras, a Wellhello, a Magashegyi Underground, a Hiperkarma, a Beatrice, a Scooter, a 2. napon a Kowalsky meg a Vega, Ákos, a Kaukázus és Odett koncertjén lehetett bulizni. A 3. napon fergeteges hangulatot varázsolt a Mary Popkids, a New Level Empire, a Honeybeast, a Supernem, az Anna & the Barbies, a Péterfy Bori & Love Band, a The Biebers, az Ocho Macho, az Irie Maffia és Dj Fresh, a 4. napon a Margaret Island, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a Dubioza kolektiv, a Bëlga, valamint Ganxsta Zolee és a Kartel koncertjét és a Subscribe búcsúkoncertjét élvezhették a nézők. Az 5. napon a Szabó Balázs Bandája, a 30Y, a Hősök, Majka & Curtis, a Magna Cum Laude és Nick Warren szolgáltatta a fesztiválhangulatot, az utolsó napon fellépő legnagyobb nevek pedig a Kelemen Kabátban, a Cloud 9+, a Fish!, az Ivan and the Parazol, az Alvin és a Mókusok, a Junkies, a Russkaja, Brains feat. Sian Evans (Kosheen), valamint Chris Lake voltak.

Izgalmas élményekben és pillanatokban lehetett része mindenkinek: konfettiesőben élvezhették a nagyobb koncerteket, egy lánykérés szemtanúi lehettek a színpadon a Halott Pénz koncertjén, valamint láthatták, hogy a Groovehouse fellépése alatt tortával köszöntötték a formáció oszlopos tagját, a szülinapos Kárpáti Zsoltot.

Az idei fesztivál ideje alatt több mint 2000 ember dolgozott azon, hogy a fesztiválozók a lehető legjobban érezzék magukat, és átélhessék az igazi SZIN-élményt. Változatos napközbeni programok, illetve zenei kínálat jellemezte az idén elsőként 6 napos fesztivált, melynek köszönhetően több mint 90 ezer fesztiválozó látogatott ki az Újszegedi Partfürdő területére, hogy a nyár méltó lezárásaként néhány felejthetetlen napot tölthessen el a SZIN-en.