Idén is SZIN Szegeden – információk

SZINlogo_2014

 

Most már biztos, idén is lesz Szegedi Ifjúsági Napok

Megérte kivárni a fesztiválrajongók, a város és a szervezők számára is legjobb megoldást! Hosszas egyeztetés és mérlegelés után a 2013-as Szegedi Ifjúsági Napok sikereinek köszönhetően a fesztivált szervező Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. megtalálta a megoldást, hogy a sajnálatos módon csökkenő tulajdonosi támogatás és a fesztivál megszervezésének magas költségvetése ellenére hogyan lehet idén is a megszokott színvonalat biztosítva megrendezni a SZIN-t, sőt még sikeresebbé tenni a rendezvényt 2014-ben. Továbbra is az ország legjobb ár-érték arányú fesztiváljának megrendezése a cél a már bevált programelemek megtartásával, új aktivitásokkal és ismételten ismert külföldi fellépőkkel.

A Szegedi Ifjúsági Napok fontos szerepet tölt be nem csak Szeged és a dél-alföldi régió, hanem az egész ország életében egyaránt. Ezt bizonyítja az is, hogy tavaly a FÉLonline.hu kulturális magazin által indított szavazáson második helyezést ért el a SZIN a felsorolt legjobb hazai fesztiválok versenyében. Színvonalas, értékes ifjúsági-, kulturális- és művészeti programok, turisztikai vonzerő, hatékony városmarketing – mindezt jelenti a SZIN.

A SZIN olyan értékké vált, amelynek megrendezése mára nem lehetőség, hanem elvárás a hazai fesztiválpiacon. A fesztivált ugyanakkor a város önkormányzati cége nem tudta nyereségesen megrendezni, amelynek elsődleges oka, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. nem rendelkezik a SZIN megrendezéséhez szükséges többletforrással. A város többi kulturális intézményéhez és fesztiváljához hasonlóan a SZIN is csak a tulajdonos önkormányzat támogatásával tudott működni a 2000-es évek eleje óta, ráadásul idei működési támogatása 33 millió forinttal kevesebb, mint a 2013-as évben volt.

A Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft-nek két lehetőség közül kellett választania: más, hasonló rendezvények szervezőinek döntését követve idén nem rendezi meg a Szegedi Ifjúsági Napokat, vagy kellő szerződéses garanciák mellett szakmai partnerre bízza a SZIN megszervezését. Hosszas egyeztetés és mérlegelés után az utóbbi lehetőséget választottuk. A megfelelő fesztiválszervezési tapasztalattal bíró szegedi partnerekkel és kollégákkal együttműködő és tőkeerős pénzügyi partnerekkel rendelkező Tiszaparty Rendezvényszervező Kft. vette meg a SZIN szervezési jogait, mely garantálja a tavalyihoz hasonló színvonalú fesztivál megrendezését, sőt célja még sikeresebbé tenni a rendezvényt 2014-ben. A kiszervezés a lehető legjobb feltételek mellett köttetett a város és a fesztiválozók érdekeit, valamint az Ifjúsági Ház gazdaságos működését is maximálisan szem előtt tartva. A SZIN szervezésében a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. továbbra is megmarad szakmai mentorként, a szervezési folyamat kísérőjeként és a fesztiválozók tájékoztatásának és jegyértékesítésének egyik bázisaként.

Továbbra is az ország legjobb ár-érték arányú fesztiváljának megrendezése a cél a már bevált programelemek megtartásával, új aktivitásokkal és ismételten ismert külföldi fellépőkkel. A cél, hogy – létszámában és hangulatában – a 2013-as évihez hasonlóan sikeres, megszervezésében, lebonyolításában professzionális fesztivál jöjjön létre 2014. augusztus 27. és 30. között.  A szervezés most már gőzerővel zajlik, érdemes figyelni az aktuális információkért folyamatosan a SZIN weboldalát és hivatalos Facebook oldalát. Május elejére már konkrétumokkal jövünk és elindul a bérlet értékesítés is.