Charli XCX lehet az év legnagyobb dobása!

Charlotte Emma Aitchison AKA Charli XCX Angliában, a Stevenage nevezetű városban született 1992-ben. 14 évesen kezdett dalokat írni, majd nem sokkal később elkezdte azokat felvenni. 2008-ban a felvett dalokat elkezdte a saját MySpace oldalára feltölteni. Így figyeltek fel rá és ezután kisebb fellépései is voltak.

A ‘Charli XCX’ név egyébként úgy jött, hogy MySpace-en Charli mindig látta az ‘xoxo’ kifejezést (ami ölelés&puszi-t jelent), de szerinte az xcx sokkal jobban hangzott. Így találta ki az előadónevét.

A debütáló albuma, a ‘14‘ igaz sosem jelent meg hivatalosan, de különböző dalokat publikáltak az interneten és Charli előadott közülük párat fellépésein.

CHARLIXCX-Jessie-Jenkins-22011-ben Charlotte újabb dalokat osztott meg a nagyközönséggel, mint például a ‘How Can I?‘ vagy a ‘You’re The One‘. Ezután elkezdte felvenni a valódi debütáló albumát, de előtte még kiadott középlemezt, You’re The One néven. 2012 nyarán együtt turnézott a Coldplay együttessel.

XCX írta az Icona Pop slágerét, az ‘I Love It‘-ot, amin ő is énekel (habár csak egyetlen sort: „I don’t care / I love it”). A dal hozta meg számára és a svéd duó számára is a világhírnevet, a dal bekerült a Billboard Hot 100 top tíz száma közé.

Debütáló albuma, a ‘True Romance‘ 2013 elején jelent meg. Az album sajnos nem volt képes a nemzetközi chartokra felkerülni, azonban az Egyesült Királyságban elérte a #85 helyezést. 2013-ban Európában Ellie Goulding-gal, majd Amerikában Marina & The Diamons-zal turnézott. Marina és Charli írt is közösen egy dalt, ‘Just Desserts‘ címen, amit ingyenes letöltési linkkel posztoltak is az internetre.

Már 2013-ban elkezdett dolgozni második nagylemezén. Az első kislemez, a ‘SuperLove‘ fel is került a YouTube-ra. Nem sokkal ezután Charli a Paramore-ral turnézott. 2014 elején publikálták közös dalukat Iggy Azalea-val, a ‘Fancy‘-t. A dal heteken belül sláger lett az USA-ban (és a világ többi részén is), és elérte a Billboard Hot 100-on a #1 helyezés, így meghozva mindkét előadónak az első number 1 dalukat az Egyesült Államokban.

Charli írta és énekli a The Fault In Our Stars c. bestseller filmváltozatának egyik betétdalát, a ‘Boom Clap‘ c. dalt. A szám Charli első önálló sikere, jelenleg #29 a Hot 100-on.

Legfontosabb dalok Charli XCX-től: You’re The One, I Love It, Just Desserts, SuperLove, Fancy, Boom Clap

Charli első kislemeze a ‘SuperLove‘ nemsoká megjelenő albumáról:

Legnagyobb sikere eddigi karrierje során, a ‘Fancy‘, Iggy Azalea-val közösen:

A TFIOS Sountrackról íme a ‘Boom Clap‘: