via: Twitter / dlipahungary

2024-ben jön Dua Lipa új albuma

A The New York Times erősítette meg.

Hiába a folyamatos tologatások, a csúszó lemezek: egy biztos pont mindenki életében van, az pedig nem más mint Dua Lipa. Az énekesnő eddig kettő lemezt, Dua Lipa (2017) és Future Nostalgia (2020) címmel tudhat magáénak.

A 2022-es Sziget Fesztivál egyik főfellépője az utolsó simításokat végzi az egyelőre még cím nélküli, harmadik stúdióalbumán, de már most kaphatunk egy kisebb előzetest, hogy milyen univerzumba tervez minket kalauzolni az énekesnő.

Amikor arról kérdezték, hogy miért nem kapunk nagyobb falatokat az életéből a zenéjén ketesztül, akkor azt válaszolta, hogy ez egy kigondolt stratégia, hogy ne csámcsogjon mindenki a magánéletén.

Szerintem ez egy marketingeszköz: Mennyire lehetek bevallós? Én sem mutatok meg annyit az életemből, hogy az emberek ezen a furcsa, elemző módon beleássák magukat a zenémbe.

Egy kisebb csapat dalazerzővel és egy néhány főből álló producercsapattal dolgozik harmadik lemezén. A pletykák szerint beletartozik ezek közé az emberek közé Kevin Parker, a Tame Impala zenésze is, illetve a stílus, amiből inspirációt szerez az az 1970-es évek pszichedelikus popja, és a trance – annyi biztos, hogy egy időre maga mögött hagyja a discot. Persze erről is faggatták, de száján lakat:

Nem tudom miről beszélsz..

– válaszolta az iránnyal és zenészekkel kapcsolatban, majd elfordult és sejtelmesen felnevetett.

A 2023-as Sziget pedig néhány nap és kezdődik, a napijegyek és bérletek rohamosan fogynak.