Légy te is szerző a MUSICDAILY vendégtoll programjában!

Erre számíthatunk Machine Gun Kelly budapesti koncertjén

Összeszedtünk mindent, amit a koncertről érdemes tudnod!

Hetekkel ezelőtt elstartolt Machine Gun Kelly idei európai turnéja, melynek keretein belül, karrierje során először hazánkba is ellátogat a rapper-énekes. Az első koncert a londoni Royal Albert Hallban zajlott le, kicsit több, mint 5000 rajongó előtt, és jópár meglepetést tartogatott. MGK a régebbi fanoknak kedvezve a régebbi albumairól is válogatott dalokat a setlistbe, két vendég is színpadra lépett vele az este folyamán, akik nem mások voltak, mint Halsey és James Arthur, és egy Avicii, illetve egy Gorillaz feldolgozás is felcsendült élőben.

A turné kevesebb, mint egy hónap múlva, június 26-án érkezik Budapestre, a Budapest Parkba, addig is pedig összeszedtünk mindent, amit érdemes tudni róla.

A legfontosabb talán a setlist, vagyis, hogy melyik dalokat fogja MGK előadni a koncerten. Összesen 30 tracket hallhat majd a közönség, melyek közül 9 a rapper-énekes tavalyi, mainstream sellout című korongján kapott helyet. A show-t a papercuts című kislemezével nyitja, és egy érzelmesebb szerzeménnyel, a twin flame-mel zárja a ráadás előtt. A 2020-as Tickets To My Downfall című lemezéről szintén 9 dalt ad elő, felcsendül majd a legújabb kislemeze, a PRESSURE, és olyan régebbi dalok is, mint például a Habits, az Everyday, vagy éppen az I Think I’m OKAY.

Íme a teljes setlist:

 1. papercuts
 2. PRESSURE
 3. maybe
 4. born with horns
 5. drunk face
 6. all I know
 7. Candy
 8. jawbreaker
 9. forget me too
 10. Habits
 11. god save me
 12. title track
 13. Wake Me Up (Avicii feldolgozás)
 14. Go for Broke
 15. kiss kiss
 16. ay!
 17. Everyday
 18. more than life
 19. 5:3666
 20. LATELY
 21. Floor 13
 22. I Think I’m OKAY
 23. last november
 24. End of the Road
 25. lonely
 26. bloody valentine
 27. make up sex
 28. my ex’s best friend
 29. Feel Good Inc. (Gorillaz feldolgozás)
 30. twin flame
 31. PRESSURE

Íme pár videó a koncertről:

Természetesen a setlist koncertenként valamelyest változhat, azonban nagy valószínűséggel javarészt ugyanez fog maradni a teljes turnén. A színpadon a díszlet egy óriási piramis, melyre fel is mászik a zenész a show folyamán, a mikrofonállvány pedig úgy néz ki, mintha egy földönkívüli keze lenne.

Új merch termékekkel is készült MGK a turnéra. 3 póló, 1 pulcsi, 1 sapka, és 1 kendő közül válogathat majd a közönség, ha szeretne szuvenírt hazavinni a koncertről. A pulcsi 100 fontba, azaz 43.000 forintba, a pólók 50 fontba, azaz 21.500 forintba, a sapka 45 fontba, vagyis 19.300 forintba, a kendő pedig 25 fontba, azaz 10.700 forintba kerültek a londoni állomáson.

A hazai koncerten délután 6 órakor lesz a kapunyitás, így az ajánlott érkezési idő az a 6-7 közötti időszak, a show pedig a tervek szerint este 10-ig fog tartani. A vendégfellépő iann dior lesz. A pontos menetrendet a szervezők a koncert napján teszik közzé.

Ha még nem szerezted be a jegyedet, de nem szeretnéd kihagyni a nyár egyik legizgalmasabbnak ígérkező koncertjét, akkor ide kattintva még bebiztosíthatod a helyed rá.