12 dolog, amit tudnod kell Hero Fiennes Tiffinről

Tudtad, hogy nemes családból származik?

Hero Fiennes Tiffint 2019-ben ismerte meg az egész világ a hatalmas sikernek örvendő Miután filmek Hardinjaként, de már bőven ezelőtt is jártas volt a filmek világában. Nem csoda, hiszen a családja nagy része művészekből áll, és között az egyik Harry Potter filmben is fentűnt már, de eleinte teljesen más munkát képzelt el magának. Íme 12 dolog, amit érdemes tudni a színészről. 

1. A teljes neve

A teljes neve Hero Beauregard Faulkner Fiennes Tiffin, melyek közül a Fiennes és a Tiffin a vezetéknevei. 

2. Londonban született

A színész a brit fővárosban látta meg a napvilágot 1997. november 6-án.

3. Művészcsaládból származik

Nem csoda, hogy művészpályán kötött ki, hiszen a családjában rengeteg művész van. Az édesanyja filmrendező, az édesapja operatőr, a két nagybátyja szintén színész, míg a nagyszülei fotósként és íróként tevékenykedtek.

4. Nemesi vér csörgedezik az ereiben

Nem akármilyen felmenőkkel rendelkezik, ugyanis a családfája egészen a 14. századig visszavezethető. A család az 1800-as években örökölte meg a bárói címet, így például saját címerük is van. 

5. Ezzel foglalkozott a színészkedés előtt

Mielőtt elköteleződött volna a színészkedés mellett, több területen is kipróbálta magát: az egyik ilyen a rendezvényszervezés volt, a másik pedig a tájépítészet. Az utóbbit nagyon szerette, és sokáig úgy gondolta, hogy ebben a szakmában fog elhelyezkedni.

6. Az első szerepe

Első filmszerepét 2008-ban, 11 évesen zsebelte be a Bigga Than Ben című vígjátékban. 

7. Ő alakította a fiatal Voldemortot a Harry Potterben

Bizony, a 2009-es Harry Potter és a Félvér Herceg című klasszikusban őt láthattuk a fiatal Voldemort, vagyis Tom Riddle szerepében. Több ezer fiatal közül választották ki, hogy ő személyesítse meg a karaktert, a rendező elmondása szerint azért, mert már elsőre kifogástalanul hozta a szereplő sötét, kísérteties személyiségét.

8. Nem ő az egyetlen Voldemort a családban

A felnőtt Voldemortot egyébként a nagybátyja, Ralph Fiennes alakította, ám a filmek rendezője szerint nem ezért választották ki Hero-t a szerepre.

9. A nagy áttörés

A nagy áttörést a 2019-es Miután című film hozta meg neki, mely Anna Todd regényén alapszik. Azóta még 3 Miután filmben láthattuk, melyek közül a legutóbbi, a Miután boldogok leszünk idén nyáron jelent meg. 

10. Ő nem Harry Styles-t vette alapul Hardin megszemélyesítéséhez

Bár a Miután könyvek Hardin Scottját köztudottan Harry Styles személye inspirálta, elmondása szerint ő nem vette alapul az énekest a karakter megszemélyesítéséhez.

Harry Styles és a One Direction inspirálta a könyveket, de Anna egy őrületes, csodálatos világot alkotott meg a regényekben, mely már egyszerűen nem szorul inspirációra, mert a karakterek önmagukban is megállják a helyüket

– nyilatkozta a StyleCasternek.
11. Azért szeretné jobban megismerni Harry-t

A színész és az énekes egyszer találkoztak, méghozzá 2019-ben a Met gálán, ahol nem volt lehetőségük beszélgetni, de Hero szeretné, ha jobban is megismerhetnék egymást.

Kezetfogtunk, és volt ez a kis dolog. Nem volt lehetőségünk beszélgetni, mert a bevonulás közben futottunk össze és nagyon sokan voltak, de ott volt ez a kis pillantás a szemében, mindketten ugyanarra gondoltunk. Nem tudtunk beszélgetni, de remélem, valamikor lesz rá lehetőségünk

– mesélte a StyleCasternek.
12. Modellként is munkálkodik

Nem csak színészként sikeres, de modellként is, és olyan márkáknak volt már az arca, mint a Hugo Boss, a Dior, a H&M, a Dolce & Gabbana, vagy éppen a Superdry.