30 dolog, amit tudnod kell a ma 30 éves Selena Gomezről

Tudtad, hogy nincs rajta az Instagram a telefonján?

Selena Gomezt senkinek nem kell bemutatni, hiszen napjaink egyik legismertebb énekesnője, és milliók rajonganak érte. A Disney évei után tinibálványból érett nővé cseperedett sztár eddig összesen 6 lemezzel örvendeztette meg a fanjait, az első spanyol nyelvű EP-je, a Relevación pedig tavaly jelent meg. Selena ma ünnepli 30. születésnapját, ez alkalomból pedig összegyűjtöttünk 30 érdekességet, amit érdemes tudni róla.

1. Egy texasi kisvárosban született

Egy texasi kisvárosban, Grand Prairie-ben látta meg a napvilágot. A település kocsival nagyjából negyed órányira van Dallas-tól, és mindössze 175 ezren lakják. Gomez büszke a gyökereire: négy éve még a régi családi házához is ellátogatott, amiről egy képet osztott meg követőivel az Instagram oldalán.

2. Selena Quintanilla után kapta a nevét

A tragikusan fiatalon elhunyt latin énekesnő, Selena Quintanilla után kapta a nevét. Az ő meghökkentő történetéről bővebben is olvashatsz ide kattintva!

3. Ezt jelenti a neve

Teljes neve Selena Marie Gomez: a Selena görög eredetű név, jelentése “hold”, a Marie pedig francia eredetű név, jelentései közt szerepel a “szeretett”, a “keserűség tengere”, és a “lázadó szellemű” is.

4. Mexikói és olasz felmenőkkel rendelkezik

Édesapja, Ricardo Joel Gomez mexikói származású, míg édesanyja, a színésznő Amanda Dawn “Mandy” Cornett olasz felmenőkkel rendelkezik. Büszke a latin származására, és ezt a munkásságában sem fél kimutatni: ő volt a producere a Netflix tavalyi Living Undocumented című dokumentum-sorozatának, mely a bevándorlók életével foglalkozik.

5. Ebben is hasonlítanak Miley-val

Amellett, hogy mindketten 1992-ben születtek, és Disney-sztárként ismerte meg őket a nagyvilág, van még egy dolog, amiben hasonlítanak: mindkettejük édesanyját örökbefogadták, ez pedig nagy hatással volt később a személyiségükre. A két énekesnő egyébként a mai napig jó barátságot ápol.

6. Nagy szegénységben nőtt fel

Édesanyja 16 éves volt, mikor Selena megszületett, és a gyermekkorát anyagi gondok kísérték végig. Elmondása szerint volt, hogy az utcát járták negyeddollárosok után kutatva, hogy a kocsijukat meg tudják tankolni, és szinte kizárólag egydolláros boltokban vásároltak. 

7. Katolikus családban nevelkedett

Hithű katolikus családban nevelkedett, így a vasárnap délelőttjeit rendszerint a templomban töltötte. A mise után többnyire a közeli parkban sütögettek a rokonaival.

8. 5 éves korában váltak el a szülei

Nagyon frusztrált, hogy elváltak a szüleim. Édesanyám napestig dolgozott, hogy jobb életet teremtsen számunkra, de akkoriban nem igazán láttam a fényt az alagút végén. Belegondolni sem merek, mi lett volna belőlem, ha Texas-ban maradok

– nyilatkozta 2013-ban. 
9. A nagyszülei nevelték

Szülei válása után a nagyszüleivel töltötte a legtöbb időt, akik különböző gyermekszépségversenyekre vitték. 

10. A Barney és barátai-ból tanult mindent 

2002-ben, 10 évesen kapta meg Gianna szerepét a Barney és barátai sorozatban, és ennek a meghallgatásán ismerkedett meg egykori legjobb barátnőjével, Demi Lovatoval is.

Kiskoromban nagyon szégyellős voltam. Fogalmam sem volt, mik azok a kamerabeállítások, vagy mit jelent a takarás. Ezt mindet a Barney-ból tanultam meg.

11. A nagy áttörés küszöbén

Mielőtt befutott volna a saját sorozatával, több filmben és sorozatban is feltűnt. Láthattuk a Kémkölykökben és a Zack és Cody életében is, a Hannah Montanaban pedig ő alakította Mikayla karakterét.

12. A nagy áttörés

Az igazi sikert végül a Varázslók a Waverly helyből sorozat hozta meg neki, melyben ő alakította a főszereplő Alex Russot. A széria 2007-2012-ig futott a Disney-n, ezidő alatt pedig számos díjat és elismerést nyert. 

13. Színészi babérok 

Több nagysikerű filmben is szerepelt Disney-évei alatt is, ilyenek például a Hamupipőke-történet, a Csajok Monte-Carlóban, vagy a Spring Breakers

14. Budapesten is forgatott 

Csajok Monte-Carlóban című filmjét Budapesten forgatta Leighton Meester és Cory Monteith társaságában, és ha már itt járt, egy klipet is felvettekRound & Round című dalához. Reméljük, mikor legközelebb hazánkba látogat, már egy koncert miatt teszi majd!

15. Zenei karrier

Legelső kislemeze, a Tell Me Something I Don’t Know 2008-ban jelent meg, és egyben a Hamupipőke-történet betétdalaként is szolgált. 

16. 4 évig zenélt a bandájával

2008-2012-ig az 5 tagú Selena Gomez & The Scene énekesnője volt. A formáció 3 stúdióalbumot jelentetett meg, és olyan slágerek fűződnek hozzájuk, mint a Love You Like a Love Song, a Who Says, vagy a Hit the Lights

17. Most akkor hányadik lemeze is a Rare?

2013-ban jelentette meg első szólólemezét Stars Dance címmel, ám ezt még a Hollywood Records gondozásában, így az énekesnő az igazi debütáló albumának a 2015-ös Revival-t tartja. Ezért van az, hogy a Rare hiába a 3. korongja, ő és a fanjai másodikként emlegetik.

18. 11 évébe telt megszereznie első listavezető dalát

2008-as debütálása óta számtalan slágerrel örvendeztette meg a rajongóit, melyek közül 7 be is került a Billboard top 10-be. Első listavezető dalára azonban több, mint egy évtizedet kellett várnia, míg végül 2019-ben elért a csúcsra a visszatérő Lose You to Love Me dalával. 

19. Szívügye a jótékonykodás

17 éves korában ő lett a legfiatalabb UNICEF nagykövet, első újta pedig Ghánába vezetett a szervezettel. Emelett több tucat alapítvány támogat, például az Elton John AIDS Foundationt, és a Malala Fundot is.

20. Veseátültetésen esett át

4 éve osztotta meg a hírt követőivel, miszerint veseátültetésen esett át a lupus betegségéből adódó komplikációk miatt. A donor az egyik legjobb barátnője, Francia Raisa volt.

21. Ő a a legkövetettebb zenész Instagramon

A maga 338 millió követőjével ő a legkövetettebb zenész Instagramon, összességében pedig az 5. legtöbb követővel rendelkező fiók az övé.

22. Ennyit keres egy posztjával

Nem kis összeget kér el, hogy egy bizonyos terméket reklámozzon a követőinek: egy ilyen poszttal 848 ezer dollár, azaz több, mint 260 millió forint üti a markát. 

23. Nincs a telefonján az Instagram

Azt gondolnánk, hogyha már egy vagyont keres egyetlen Instagram posztjával, legalább rajta van az alkalmazás a telefonján: de ez nincs így. 

Csak depressziós lennék tőle. Rosszul érezném magam, és máshogy tekintenék a testemre. Valaki más telefonjáról vagyok bejelentkezve, szóval ha meg szeretnék osztani valamit a rajongóimmal, vagy csak egy kicsit böngészni szeretném, onnan teszem

– mesélte nemrég egy interjúban.
24. Bipoláris személyiségzavarral küzd 

Két éve beszélt először nyilvánosan a bipoláris személyiségzavaráról Miley Cyrus Instagram talkshow-jában, és elmondása szerint megkönnyebbülés volt számára a diagnózis, hiszen sokat segített neki megérteni a korábbi küzdelmeit. 

25. Több, mint 15 tetoválás díszeleg a testén

Nem kevés tetoválása van, ugyanis több, mint 15 mintát varratott már magára.

26. Nagy inspirációja Britney Spears

Egyik gyerekkori nagy kedvence Britney Spears, az érzés pedig kölcsönös, ugyanis a pophercegnőt is nagyban inspirálta Gomez a legutóbbi lemeze munkálatai során. Az énekesnő többször is feldogozta Britney slágereit élőben a turnéi során.

27. Furcsa étkezési szokásai vannak

Héjastul eszi a citromot, és gyakran iszik olívaolajat, mert segít neki megóvni a hangszálait.

28. Nincs szerencséje a szerelem terén

Hosszú évekig zengett a média se veled, se nélküled kapcsolatától Justin Bieberrel, és The Weekndhez is romantikus szálak fűzték. Jelenleg szingli, ami annak is köszönhető, hogy utálja a randikat.

Nehéz ideális pasit találni, a gondolattól pedig teljesen kiakadok, hogy valaki már mindent elolvasott rólam az interneten, mielőtt találkoztunk volna. És ez már megtörtént párszor!

29. A jövőben a színészi karrierjére szeretne inkább fókuszálni

Az utóbbi két évben kétszer is megörvendeztette a rajongóit egy-egy új zenei kiadvánnyal, hiszen 2020-ban jelent meg 3. szólólemeze, a Rare, tavaly pedig az első spanyol EP-je, a Relevación. Mostanában azonban inkább a színészi karrierjére szeretne fókuszálni: tavaly startolt el legújabb sorozata, a Gyilkos a házban, melynek jelenleg a második évada fut a Disney+-os, és már biztosan érkezik a harmadik is, illetve több filmes szerep is tervben van neki.

Az eddigi életem a zene körül forgott, amit nem bánok, és nagyon hálás vagyok miatta, de szeretném, ha egy kicsit jobban kiteljesedne a színészi karrierem is. Mondhatni a színészkedést szeretem a legjobban. Egy csodálatos dolog, ami közben nagyon boldognak érzem magam

– fejtette ki az ausztrál Vogue-nak.
30. Még idén új zenével jelentkezik

Hiába szeretné a színészkedést előtérbe helyezni, a zenei karrierjét sem hanyagolja el. Mikor nemrég megkérdezték tőle egy Rare Beauty rendezvényen, hogy tervez-e valamit még idénre, azt válaszolta:

Talááán, talán egy kis új zene.

Megosztás: