31 dolog, amit tudnod kell a ma 31 éves Selena Gomezről

Tudtad, hogy nincs rajta az Instagram a telefonján?

Selena Gomezt senkinek nem kell bemutatni, hiszen napjaink egyik legismertebb énekesnője, és milliók rajonganak érte. A Disney évei után tinibálványból érett nővé cseperedett sztár eddig összesen 6 lemezzel örvendeztette meg a fanjait, az első spanyol nyelvű EP-je, a Relevación pedig két éve jelent meg. Selena ma ünnepli 31. születésnapját, ez alkalomból pedig összegyűjtöttünk 31 érdekességet, amit érdemes tudni róla.

1. Egy texasi kisvárosban született

Egy texasi kisvárosban, Grand Prairie-ben látta meg a napvilágot. A település kocsival nagyjából negyed órányira van Dallas-tól, és mindössze 175 ezren lakják. Gomez büszke a gyökereire: néhány éve még a régi családi házához is ellátogatott, amiről egy képet osztott meg követőivel az Instagram oldalán.

2. Selena Quintanilla után kapta a nevét

A tragikusan fiatalon elhunyt latin énekesnő, Selena Quintanilla után kapta a nevét. Az ő meghökkentő történetéről bővebben is olvashatsz ide kattintva!

3. Ezt jelenti a neve

Teljes neve Selena Marie Gomez: a Selena görög eredetű név, jelentése “hold”, a Marie pedig francia eredetű név, jelentései közt szerepel a “szeretett”, a “keserűség tengere”, és a “lázadó szellemű” is.

4. Mexikói és olasz felmenőkkel rendelkezik

Édesapja, Ricardo Joel Gomez mexikói származású, míg édesanyja, a színésznő Amanda Dawn „Mandy” Cornett olasz felmenőkkel rendelkezik. Büszke a latin származására, és ezt a munkásságában sem fél kimutatni: ő volt a producere a Netflix Living Undocumented című dokumentum-sorozatának, mely a bevándorlók életével foglalkozik.

5. Ebben is hasonlítanak Miley-val

Amellett, hogy mindketten 1992-ben születtek, és Disney-sztárként ismerte meg őket a nagyvilág, van még egy dolog, amiben hasonlítanak: mindkettejük édesanyját örökbefogadták, ez pedig nagy hatással volt később a személyiségükre. A két énekesnő egyébként a mai napig jó barátságot ápol.

6. Nagy szegénységben nőtt fel

Édesanyja 16 éves volt, mikor Selena megszületett, és a gyermekkorát anyagi gondok kísérték végig. Elmondása szerint volt, hogy az utcát járták negyeddollárosok után kutatva, hogy a kocsijukat meg tudják tankolni, és szinte kizárólag egydolláros boltokban vásároltak. 

7. Katolikus családban nevelkedett

Hithű katolikus családban nevelkedett, így a vasárnap délelőttjeit rendszerint a templomban töltötte. A mise után többnyire a közeli parkban sütögettek a rokonaival.

8. 5 éves korában váltak el a szülei

Nagyon frusztrált, hogy elváltak a szüleim. Édesanyám napestig dolgozott, hogy jobb életet teremtsen számunkra, de akkoriban nem igazán láttam a fényt az alagút végén. Belegondolni sem merek, mi lett volna belőlem, ha Texas-ban maradok

– nyilatkozta 2013-ban. 
9. A nagyszülei nevelték

Szülei válása után a nagyszüleivel töltötte a legtöbb időt, akik különböző gyermekszépségversenyekre vitték. 

10. A Barney és barátai-ból tanult mindent 

2002-ben, 10 évesen kapta meg Gianna szerepét a Barney és barátai sorozatban, és ennek a meghallgatásán ismerkedett meg egykori legjobb barátjával, Demi Lovatoval is.

Kiskoromban nagyon szégyellős voltam. Fogalmam sem volt, mik azok a kamerabeállítások, vagy mit jelent a takarás. Ezt mindet a Barney-ból tanultam meg.

11. A nagy áttörés küszöbén

Mielőtt befutott volna a saját sorozatával, több filmben és sorozatban is feltűnt. Láthattuk a Kémkölykökben és a Zack és Cody életében is, a Hannah Montanaban pedig ő alakította Mikayla karakterét.

12. A nagy áttörés

Az igazi sikert végül a Varázslók a Waverly helyből sorozat hozta meg neki, melyben ő alakította a főszereplő Alex Russot. A széria 2007-2012-ig futott a Disney-n, ezidő alatt pedig számos díjat és elismerést nyert. 

13. Színészi babérok 

Több nagysikerű filmben is szerepelt Disney-évei alatt is, ilyenek például a Hamupipőke-történet, a Csajok Monte-Carlóban, vagy a Spring Breakers

14. Budapesten is forgatott 

Csajok Monte-Carlóban című filmjét Budapesten forgatta Leighton Meester és Cory Monteith társaságában, és ha már itt járt, egy klipet is felvettekRound & Round című dalához. Reméljük, mikor legközelebb hazánkba látogat, már egy koncert miatt teszi majd!

15. Zenei karrier

Legelső kislemeze, a Tell Me Something I Don’t Know 2008-ban jelent meg, és egyben a Hamupipőke-történet betétdalaként is szolgált. 

16. 4 évig zenélt a bandájával

2008-2012-ig az 5 tagú Selena Gomez & The Scene énekesnője volt. A formáció 3 stúdióalbumot jelentetett meg, és olyan slágerek fűződnek hozzájuk, mint a Love You Like a Love Song, a Who Says, vagy a Hit the Lights

17. Most akkor hányadik lemeze is a Rare?

2013-ban, 10 éve jelentette meg első szólólemezét Stars Dance címmel, ám ezt még a Hollywood Records gondozásában, így az énekesnő az igazi debütáló albumának a 2015-ös Revival-t tartja. Ezért van az, hogy a Rare hiába a 3. korongja, ő és a fanjai másodikként emlegetik.

18. 11 évébe telt megszereznie első listavezető dalát

2008-as debütálása óta számtalan slágerrel örvendeztette meg a rajongóit, melyek közül 7 be is került a Billboard top 10-be. Első listavezető dalára azonban több, mint egy évtizedet kellett várnia, míg végül 2019-ben elért a csúcsra a visszatérő Lose You to Love Me dalával. 

19. Szívügye a jótékonykodás

17 éves korában ő lett az addigi legfiatalabb UNICEF nagykövet, első újta pedig Ghánába vezetett a szervezettel. Emelett több tucat alapítvány támogat, például az Elton John AIDS Foundationt, és a Malala Fundot is.

20. Veseátültetésen esett át

5 éve osztotta meg a hírt követőivel, miszerint veseátültetésen esett át a lupus betegségéből adódó komplikációk miatt. A donor az egyik legjobb barátnője, Francia Raisa volt.

21. Ő a a legkövetettebb zenész Instagramon

A maga 426 millió követőjével ő a legkövetettebb zenész Instagramon, összességében pedig az 4. legtöbb követővel rendelkező fiók az övé.

22. Ennyit keres egy posztjával

Nem kis összeget kér el, hogy egy bizonyos terméket reklámozzon a követőinek: egy ilyen poszttal 848 ezer dollár, azaz több, mint 260 millió forint üti a markát. 

23. Nincs a telefonján az Instagram

Azt gondolnánk, hogyha már egy vagyont keres egyetlen Instagram posztjával, legalább rajta van az alkalmazás a telefonján: de ez nincs így. 

Csak depressziós lennék tőle. Rosszul érezném magam, és máshogy tekintenék a testemre. Valaki más telefonjáról vagyok bejelentkezve, szóval ha meg szeretnék osztani valamit a rajongóimmal, vagy csak egy kicsit böngészni szeretném, onnan teszem

– mesélte egy interjúban.
24. Bipoláris személyiségzavarral küzd 

3 éve beszélt először nyilvánosan a bipoláris személyiségzavaráról Miley Cyrus Instagram talkshow-jában, és elmondása szerint megkönnyebbülés volt számára a diagnózis, hiszen sokat segített neki megérteni a korábbi küzdelmeit. 

25. Több, mint 15 tetoválás díszeleg a testén

Nem kevés tetoválása van, ugyanis több, mint 15 mintát varratott már magára.

26. Nagy inspirációja Britney Spears

Egyik gyerekkori nagy kedvence Britney Spears, az érzés pedig kölcsönös, ugyanis a pophercegnőt is nagyban inspirálta Gomez a legutóbbi lemeze munkálatai során. Az énekesnő többször is feldogozta Britney slágereit élőben a turnéi alatt.

27. Furcsa étkezési szokásai vannak

Héjastul eszi a citromot, és gyakran iszik olívaolajat, mert segít neki megóvni a hangszálait.

28. Nincs szerencséje a szerelem terén

Hosszú évekig zengett a média se veled, se nélküled kapcsolatától Justin Bieberrel, és The Weekndhez is romantikus szálak fűzték. Jelenleg szingli, ami annak is köszönhető, hogy utálja a randikat.

Nehéz ideális pasit találni, a gondolattól pedig teljesen kiakadok, hogy valaki már mindent elolvasott rólam az interneten, mielőtt találkoztunk volna. És ez már megtörtént párszor!

29. Most a színészi karrierjére szeretne inkább fókuszálni

Az utóbbi három évben kétszer is megörvendeztette a rajongóit egy-egy új zenei kiadvánnyal, hiszen 2020-ban jelent meg 3. szólólemeze, a Rare, két éve pedig az első spanyol EP-je, a Relevación. Mostanában azonban inkább a színészi karrierjére szeretne fókuszálni: 2021-ben startolt el legújabb sorozata, a Gyilkos a házban, melynek hamarosan érkezik a 3. évada a Disney+-ra, illetve több filmes szerep is tervben van neki.

Az eddigi életem a zene körül forgott, amit nem bánok, és nagyon hálás vagyok miatta, de szeretném, ha egy kicsit jobban kiteljesedne a színészi karrierem is. Mondhatni a színészkedést szeretem a legjobban. Egy csodálatos dolog, ami közben nagyon boldognak érzem magam

– fejtette ki az ausztrál Vogue-nak.
30. Tavaly jelent meg az első dokumentumfilmje

Tavaly vált elérhetővé az első dokumentumfilmje az Apple TV-n, a My Mind & Me, mely igencsak személyes betekintést nyújt az eddigi életébe és karrierjébe, és egy szívszorító dalt is kiadott mellé azonos címmel.

31. Két új főzőműsorral is készül

Mindkét széria az amerikai Food Network csatornán lesz majd látható, ráadásul az egyik még idén adásba kerül, a témája az ünnepek lesznek, és karácsony tájékán érkezik majd. A második sorozatban az Egyesült Államok legkiválóbb séfjeinek a konyháiba látogat majd el, hogy együtt elkészítsék az adott séf legnépszerűbb fogásait – ez 2024-ben érkezik.