Taylor Swift-ről neveztek el egy újonnan felfedezett százlábút

Nem akármilyen megtiszteltetés érte az énekesnőt.

Taylor Swiftet számtalan kitüntetés érte a karrierje során: napjaink egyik legsikeresebb énekesnőjeként nem kevesebb, mint 11 Grammy-díjjal büszkélkedhet, 7 dala is felért a Billboard slágerlista legtetejére, és turnéi során több tízezres arénákat és stadionokat tölt meg világszerte. Most azonban egy ezeknél is különlegesebb megtiszteltetés érte, ugyanis egy új százlábút fedeztek fel az Egyesült Államokban, Tennessee-ben, amit aztán róla neveztek el. Az állatka a Nannaria swiftae, vagyis a csavart karmú Swift százlábú nevet kapta.

A fajra Derek Hennen rovartudós talált rá, aki hatalmas rajongója az énekesnőnek, és ezzel szerette volna megköszönni neki, hogy a zenéjével átsegítette a nehéz időszakain. Elmondása szerint a kutatásai során 17 államba utazott el, és gyakran szólt a kocsiban Taylor zenéje, a kedvenc dalai tőle pedig a New Romantics és a betty. Az ízeltlábút, mint ahogy fentebb is említettük, Tennessee államban fedezték fel, ami azért is kapcsolódik a sztárhoz, mert ő maga is itt kezdte a karrierjét.

Derek elárulta, hogy a helyszínre érkezésük után nagyjából 45 perccel, egy nemzeti parkban található erdőben szúrták ki a százlábút, majd, ahogy egyre beljebb haladtak, egyre többet találtak belőle. 

Elég jól védett helyen élnek, szóval valószínűleg még sokáig velünk lesznek

– mesélte a rovartudós.

Nem ez az első alkalom, hogy hírességről neveznek el egy új fajt: 2 éve egy újonnan felfedezett kabóca kapta a nevét Lady Gaga után a nem mindennapi kinézete miatt.