© Glamour Magazine

15 dolog, amit tudnod kell Anne-Marie-ről

Tudtad, hogy fekete öves karatés?

Anne-Marie-t 2016-ben ismerte meg az egész világ a Clean Bandittel közös megaslágerének, a Rockabye-nak köszönhetően, azonban már évekkel azelőtt is zenélt, bár a kezdetekben még nem szólóban. Debütáló albuma Speak You Mind címmel jelent meg 2018-ban, amit tavaly a Therapy követett, és az évek során slágert slágerre halmozott. Íme 15 érdekesség, amit érdemes tudni az idén a Sziget fesztiválon is fellépő énekesnőről!

1. Egy alig 6000 fős faluban született

A brit énekesnő egy Essexben található falucskában, East Tilbury-ben látta meg a napvilágot. A település annyira pici, hogy alig lakják többen 6000 főnél.

2. Első szerepét 6 évesen kapta – a szülei tudta nélkül!

Csupán hat éves volt, mikor megkapta élete első szerepét A nyomorultak című West End musicalben – az egyetlen bökkenő az volt, hogy a szülei tudta nélkül ment el a meghallgatásra! Szerencsére azonban nem haragudtak sokáig, mi több, ennek a húzásának a hatására vették észre, hogy komolyabban szeretne foglalkozni a zenével.

3. Egy darabban szerepelt Jessie J-jel

Innentől kezdve számos musicalben szerepelt, sőt, 12 évesen Jessie J-jel együtt tűnt fel egy darabban. Annyira szerette a színházat, hogy elmondása szerint akkoriban meg volt róla győződve, hogy élete végéig ezt fogja csinálni.

4. Fekete öves karatéban

9 évesen kezdett karate órákra járni, onnantól kezdve pedig nem volt megállás egészen a fekete övig. Számos bajnokságot nyert, elmondása szerint pedig rengeteget köszönhet ennek a sportnak.

Fegyelmet és figyelmet tanultam tőle, tulajdonképpen mindent, ami a mostani karrieremhez is szükséges

– nyilatkozta a BBC-nek.

A mai napig imádja, ám az utóbbi évek során nem volt túl sok ideje gyakorolni.

5. Ezért turnézott két évig a Rudimentállal

2013-ban énekelte fel első demoját, ami Ed Sheeran érdeklődését is felkeltette, ám a karrierjét egyből ezután pihenőpályára helyezte a kiadója, hogy megtalálja a saját előadói stílusát. Ekkortájt figyelt fel rá a Rudimental, akik pont énekest kerestek az élő koncertjeikhez. Az énekesnőt négy dalban is hallhattuk a második lemezükön, és két évig turnézott a csapattal, ezidő alatt pedig a Szigetet is megjárta velük!

6. Van egy kevésbé ismert EP-je

Bár az első stúdióalbuma hatalmas sikert aratott, azt kevesebben tudják, hogy 2015-ben dobta piacra debütáló EP-jét Karate címmel. A kiadványon 3 dal és egy remix kapott helyet, köztük a Do It Right, amit a mai napig előad a koncertjei során.

7. A nagy áttörés

Létezik olyan ember a Földön, aki ne hallotta volna a Clean Bandit, Anne-Marie, és Sean Paul közösét, a 2016-os Rockabye-t? Ez a megakollab hozta meg számára a nagy áttörést, és nem is akármilyen sikereket ért el vele: hazája slágerlistáján 9 hétig csücsült a vezető pozícióban, és többszörös platina minősítést ért el Európa szinte összes országában, az Egyesült Államokban, illetve Ausztráliában is.

8. Ezért lett Speak Your Mind a debütáló albuma címe

Nem vagyok egy félénk ember, így ami a szívemen, az a számon… Nem tartok magamban semmit, mindig nyílt és őszinte vagyok az emberekkel, és az albumomon is az voltam

– fejtette ki a Luvpopnak.
9. Ed Sheeran előtt lépett fel turnéján

Jó barátságot ápol Ed Sheerannel, aki már karrierje legelején is felfigyelt rá, mi több, ő lépett fel az énekes előtt a ÷ turnéjának nagy részén. Egy dalt is írtak közösen az énekesnő debütáló albumára, a 2002-t, ami aztán az egyik legnagyobb slágere lett.

10. Közös tetkója is van Eddel

A két előadó a “mug” szócskát varratta magára, ami egy brit szleng kifejezés arra, ha valaki egy kissé butácska.

11. Többször járt már hazánkban

2015-ben, még a Rudimental énekesnőjeként lépett fel először hazánkban, a Sziget fesztiválon, majd 2019-ben, már szóló előadóként visszatért, ezúttal pedig a Strand fesztivál fő fellépője volt. Idén is láthatja élőben a magyar közönség, méghozzá augusztus 14-én, a Szigeten.

12. A férfiakhoz és a nőkhöz is vonzódik…

…de nem szeretné beskatulyázni a szexualitását. Már a Perfect to Me dalában is énekelt erről, az NME-nek pedig azt nyilazkota:

Ahhoz vonzódom, aki megtetszik, és ez nálam nemtől független.

13. Rajong a napszemüvegekért…

…mi több, egyszer több, 300 fontért, vagyis 125 ezer forintért vett magának egyet! Mivel ez még a karrierje kezdetén történt, akkoriban ez volt a legdrágább kiegészítő, amit vásárolt, így nagy becsben tartotta, és elmondása szerint a mai napig megvan neki.

14. Kenyérpirító nélkül nem hagyja el a házat

Mások virágokat, dísztárgyakat, és különböző luxustermékeket rendelnek az öltözőjükbe, ő azonban nem az a fajta. Neki csupán 3 dologra van szüksége, bármerre is járjon a világban, de azokra nagyon: egy kenyérpirítóra, mogyoróvajra, és kenyérre.

És a mogyoróvajnak nagyon puhának kell lennie

– ecsetelte a GQ-nak.
15. Ezért lett Therapy a második albumának a címe

Az énekesnő nagyon szerencsésnek tartja magát, hogy azt csinálhatja, amit szeret, és közben még világot is láthat, de ettől függetlenül az ő élete sem fenékig tejfel. Fiatal korában rengeteget zaklatták az iskolában, amit a mai napig nehezen dolgoz fel, és gyakran gyötri a bűntudat amiatt, hogy ő jómódban él, miközben vannak, akinek hajlék sincs a fejük felett – ezért kezdett el terápiára járni.

Elkezdtem terápiára járni, hogy kibeszéljem magamból, amik a fejemben jártak. Szerencsére találtam valakit, aki segíteni tudott, és sokkal jobban lettem tőle, de nehéz volt. Tudom, hogy mások is vannak, akik hasonló cipőben járnak, mint én. A terápia segítségével képes voltam ezeket a gondolatokat kibeszélni magamból, és mostmár máshogy állok a dolgokhoz. Azóta próbálok annyi jótékonysági szervezetnek segíteni, és annyit aktivistáskodni, amennyit csak tudok

– fejtette ki az Irish Times-nak.

Ennek hatására lett a második albuma címe Therapy, ami tavaly júliusban jelent meg.

Megosztás: