25 dolog, amit tudnod kell Camila Cabello-ról

Tudtad, hogy nem tud vezetni?

Camila Cabello 2012-ben, csupán 15 évesen robbant be a köztudatba a Fifth Harmony tagjaként, akikkel harmadik helyen végzett az X Factorban. Már bandaként is óriási sikereket értek el, majd  kiválása óta az énekesnő a szólókarrierjével is sikert sikerre halmozott az utóbbi években. Eddig két albumot tudhat magáénak, a harmadik pedig már készülőben van, és az első filmje is hamarosan érkezik. Íme 25 érdekesség, amit érdemes tudni Camiláról.

1. Kubában született

Nem véletlen, hogy egyik legnagyobb slágere, a Havana címet kapta, hiszen abban a kubai városban látta meg a napvilágot 1997. márciusában. Szüleivel ide-oda költöztek folyamatosan: néha Havanába, néha pedig Mexikóvárosba.

2. 2008-ig nem volt amerikai állampolgár

Az énekesnő és családja végleg az Egyesült Államokba telepedett le 2002-ben. Az ekkor mindössze 5 éves Camila természetesen nem kapott amerikai állampolgárságot egyből, sőt, egészen 11 éves koráig, 2008-ig kellett erre várnia, hogy megszerezhesse.

3. Nem fejezte be a 9. osztályt

Amikor beindult az énekesnő zenei karrierje, egyből ott hagyta az iskolát. 2012-ben jelentkezett az amerikai X-Faktorba, ahol először ki is esett, majd pedig összerakták 4 lánnyal, így pedig egészen az élő showkig meneteltek. Cabello nem bírt két dologra összpontosítani, ezért szüneteltette iskolai tanulmányait, majd csak később érettségizett le.

4. Fifth Harmony

Mint tudjuk, a lányokat úgy rakták össze egy bandává, mely hamar óriási sikereket ért el és az egész világ megismerhette őket. Harmadikként végeztek a tehetségkutatón, majd Simon Cowell gyorsan le is szerződtetette őket. De a siker nem minden, Camilla 2016-ban otthagyta a bandát, hogy szólókarrierjére fókuszáljon.

5. Gossip Girl rajongó

Imádja a Gossip Girlt, egyszer még azt is elárulta egy interjú során, hogy volt, hogy 24 órán keresztül folyamatosan a sorozatot darálta.

6. Fiatalon nem tudott angolul

Mivel anyanyelve elsősorban spanyol, és spanyol nyelvet is használt kiskorában, ezért nem beszélt angolul, amikor családja úgy döntött Miamiba költöznek. Később Camila autodidakta módon tett szert nyelvtudására, főként sorozatoknak és filmeknek köszönhetően.

7. Kukába dobott első lemez

A Camila lemezének ötlete és stílusa azután jött, hogy a Havana óriási siker lett világszerte. Eredetileg egy teljesen más hangzású és más képi világgal rendelkező anyagot villantott volna az énekesnő, The Loving. The Hurting. The Healing. címmel, melynek első kislemeze a Crying in the Club lett volna, ezt pedig az I Have Questions követte, de nem ért fel az énekesnő és csapatának

8. Mini-Havanában készült a fotósorozat

Miamiban, pont úgy, mint a világ nagyvárosaiban erős a diverzitás, így a városokban különböző városrészek alakultak ki. Ilyen például Little Havana Camila lakhelyén is, így mivel Havana inspirálta az egész korongot, úgy érezték tökéletes helyszíne lesz a lemez fotósorozatának elkészítéséhez.

9. Bekereteztette Ed Sheeran tweetjét

Miután a Fifth Harmony feldolgozta a népszerű énekes, Ed Sheeran Lego House című slágerét, Sheeran megosztotta, sőt még dicsérte is a lányokat. Ezt a Tweetet Camila kinyomtatta és bekereteztette!

10. Ha nem énekes lenne…

Cabello céltudatos volt kiskorában, azt is elárulta, hogy valószínűleg ha nem énekes lenne, akkor fogorvosi irányba ment volt vagy barista képzésen vett volna részt.

11. Mindig volt valami a hajában

Érdekes dolgot figyeltek meg a rajongók és több cikk is megemlíti, hogy Camilának az X-Faktor élő műsorai alatt mindegyik, kivéve egy főfellépés során nem volt valami a hajában – legyen az egy masni vagy egy csat.

12. Kedvenc gyümölcsei

Ha kedvenc gyümölcsöt választana, egyértelműen a banánt mondaná, de az ananászt is szereti, mondjuk azt főként pizzán.

13. Nem került bele az iskolai kórusba

Nem minden az iskolai teljesítmény, ezt pedig Cabello esete mutatja meg a legjobban. Az énekesnő jelentkezett, de nem vették fel. Igaz, nem a hangjával lehetett a probléma, hiszen állítólag azért utasították el, mert a meghallgatás során elfelejtette a dalszöveget.

14. Kikosarazta egy Uber sofőr

Egyik utazása során nagyon jól kijött egy sofőrrel, a La La Land c. filmről beszélgettek. El is kérte a számát, de soha nem válaszolt üzenetére. 🙁

15. Így született az I Know What You Did Last Summer

Nagyon egyszerű, Shawn Mendes és Camila Cabello összeültek megírni a dalt egy koncert közben… mégpedig Taylor Swift egyik arénás koncertjén a backstageben.

16. Justin Bieber kapta egyik dalát?

Igen, mégpedig legújabb slágerét adta meg az énekesnő az énekesnek. Camila az utolsó pillanatban vette le a Romance c. második lemezéről az Anyone c. dalt, majd a My Oh My-al helyettesítette. Az énekesnő verziója fel is került YouTube-ra.

17. Hamár dalok, amiket végül nem Camila énekelt…

Akkor muszáj említést tennünk a The Middle c. dalról is, melyet igaz, nem csak Camila, de több, mint 20 másik énekesnő vett fel, majd végül Marren Morris-nál kötött ki a dal. Cabello indoka egyszerű volt, miért nem szerették volna vinni a dalt: akkoriban kapták fel a Havana című dalát.

18. Charli XCX-szel és Finneas-szal is írt dalokat

Nem titok, hogy a Senorita c. dala nem csak az Ő keze munkája, hanem például Charli XCX is írta a dal nagyrészét, a Used to This című dalát pedig Billie Eilish tesójával, Finneas-szal szerezte.

19. Nem adták le élete első fellépést közönség előtt

Az X Faktor előválogató volt az első fellépése emberek előtt szólóban, de sajnos ezt nem láthatta a nagyközönség. Camila Aretha Franklin Respect című dalát énekelte, de adásba nem kerülhetett, mivel a műsör készítői szerzői jogok miatt nem használhatták fel a dalt.

20. Taylor Swift meglepetés bulit szervezett 18. születésnapjára

Taylor és Camila kapcsolata mindig is szoros volt, olyannyira, hogy mikor Swift megtudta, hogy Cabello nem tervez semmi különlegeset 18. születésnapjára, gyorsan szervezett neki egyet. Persze mi is lenne hétköznapibb, mint az, hogy Selena Gomez és Hailee Steinfeld is részt vesz a születésnapi bulidon, nem? 2018-ban még közös turnén voltak az Egyesült Királyságban, itt pedig pláne nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítaniuk.

21. Vegán

Sokan már nem is tulajdonítanak ennek a ténynek jelentőséget, de Cabello 2018-ban úgy gondolta, ez lesz a legjobb döntés egészsége és alakja megőrzése érdekében, így átváltott vegán életmódra, azóta pedig eszerint él.

22. Nem tud vezetni

2020-ban legalábbis még nem tudott vezetni a TellTalesOnline magazin szerint, de azóta sem találtunk olyan képeket, ahol az énekesnő ülne a volán mögött.

23. Szeret adakozni

Mivel tudja, hogy a pénz nem a fán nő és nagyon sok rászoruló ember él a világon, ezért megannyi jótékonysági intézménnyel dolgozott már együtt, vagy adakozott nekik, többek közt: a Save the Children, az OMG Everywhere, és a Children’s Health Funddal is munkálkodott már, sőt a Marina hurrikán károsultjainak is adakozott.

24. Kényszerbeteg

Vagyis OCD-s (obszesszív-kompulzív zavar). Erről a Cosmopolitannak mesélt egy interjú során.

Mindenki máshogy küzdi le a stresszt. Nekem ez úgy működik, hogyha valamire gondolok és nagyon ideges leszek tőle, akkor ugyanarra fogok gondolni többször is, nem foglalkozva azzal, hogy hányszor sikerül megoldanom a problémát a fejemben, hiszen mindig azt érzem, hogy valami rossz fog történni ha nem gondolok rá többet.

25. Hamarosan érkezik a 3. albuma

Az április 8-án megjelenő korong a Familia címet kapta, Camila elmondása szerint pedig szíve-lelke benne van.

Megosztás: