A Bohém rapszódia producerétől érkezik Michael Jackson életrajzi filmje

Az énekes családja is részt vesz a film készítésében. 

Készülőben van Michael Jackson életrajzi filmje, melynek a producere nem más lesz, mint Graham King, aki többek között az elsöprő sikert arató Bohém rapszódiáért is felelt. Az alkotás nemes egyszerűséggel a Michael címet kapta, és a sajtóközlemény szerint mélységekbe menően mutatja majd be annak az összetett embernek az életét, akit a világ a pop királyaként ismert meg. A készítők ígéretük szerint életre keltik a mozivásznon a 2009-ben elhunyt legenda legikonikusabb fellépéseit, és betekintést nyújtanak mind az alkotói folyamataiba, mind pedig a magánéletébe.

A film olyannyira személyes lesz, hogy még Michael családja is szorosan együttműködik a munkálataiban.

Michael egészen kiskora óta, már a Jackson 5 korszakban is imádta a mozi varázsát. Megtiszteltetés az egész családunk számára, hogy a történetünk életre kelhet a vásznon

– nyilatkozta az édesanyja, Katherine Jackson.

A producere, Graham King hozzátette, hogy számára is hatalmas megtiszteltetés, hogy ezen a filmen dolgozhat, már csak azért is, mert nagyon régóta ismeri a családot, akikkel 1981-ben találkozott először.

Mikor a Dodger stadionban ültem, és a Victory turnét néztem, álmaimban sem gondoltam volna, hogy most, 38 évvel később az a kiváltság ér, hogy egy ilyen filmnek lehetek a részese.

A szereposztásról egyelőre semmi hír nincs, így azt sem tudni, ki játsza majd Michael-t. 

A pop királya 1958-ban látta meg a napvilágot, és először a testvérei oldalán, a Jackson 5 tagjaként, majd szólóban hódította meg az egész világot. 45 éves karrierje során 10 szólólemezt dobott piacra, és olyan sikereket ért el, melyekre előtte nem volt példa. A becslések szerint mára már világszerte több, mint 400 millió példány kelt el az albumaiból, emellett számos díjat, így például 15 Grammy-t, 6 Brit Award-ot, és egy Golden Globe-ot is bezsebelt, a neve pedig összesen 39-szer szerepelt a Guinness Rekordok Könyvében.

Az életművét valamelyest beárnyékolták a pedofíliával kapcsolatos vádak, melyek még 1993-ban kezdődtek, mikor is azzal vádolták, hogy a család egyik barátjának a gyermekét szexuálisan zaklatta. 2005-ben aztán egy hasonló ügy miatt ismét bíróság elé kellett állnia, a vádak és a találgatások pedig a 2009-es halála után is folytatódtak.