10 dolog, amit tudnod kell Florence Pugh-ról

Tudtad, hogy a két leghíresebb filmjét Magyarországon forgatta?

Florence Pugh-t már egészen kiskorától kezdve a művészetek érdekelték, különösen a színészkedés, bár a legelső szerepét csak 18 éves korára sikerült bezsebelnie. Azóta jópár filmben láthattuk már, köztük a Fehér éjszakákban és a Fekete Özvegyben is, hamarosan pedig Harry Styles oldalán tűnik fel Olivia Wilde pszicho-thrillerében, a Don’t Worry Darling-ban. Íme 10 érdekesség, amit érdemes tudni a színésznőről.

1. Angol származású

Florence Oxfordban látta meg a napvilágot 1996. január 3-án, és a gyermekkora nagy részét itt is töltötte.

2. Betegsége miatt költöztek Spanyolországba

Szüleivel 3 éves korában Spanyolországba költöztek, de nem túl vidám okok miatt. A színésznő ugyanis tracheomalaciával született, ami egy légúti betegség, emiatt pedig sokat kellett kórházban tartózkodnia. Annak reményében költöztek el, hogy az ottani, melegebb éghajlatnak köszönhetően javul majd a lányuk állapota, ám csupán 3 évet töltöttek ott, és 6 éves korában vissza is költöztek Oxfordba.

3. Utálta a sulit

Szülővárosában a lehető legjobb oktatásban részesült, mi több, a szülei különórákra is járatták, azonban ő egyszerűen utálta a sulit, mert nem érezte úgy, hogy támogatnák ott a művészi törekvéseit.

Nem hinném, hogy az iskola nekem való volt. Nem szerettem volna mást, csak színészkedni, énekelni és edényeket készíteni

– emlékezett vissza a New York Times-nak.
4. Művészcsaládból származik

Nem meglepő, hogy őt is a művészetek vonzották a leginkább, hiszen az egész családja ezen a területen tevékenykedik. Édesanyja táncos és tánctanár, az édesapja étterem tulajdonos, de mellette tervezőként dolgozik, és mindhárom testvére a színészi pályát választotta magának, köztük Toby Sebastian, aki a Trónok harcában is feltűnt.

5. Énekesként is próbálkozott

Nem csak a színészkedés, de a zene is az egyik szenvedélye, mi több, régen Flossie Rose néven osztott meg feldolgozásokat YouTube-on. Remélhetőleg nem ez marad az utolsó alkalom, hogy hallhatjuk az énekhangját, hiszen nagyon szép neki.

6. Az első szerepe

Az első szerepét 18 évesen, 2014-ben sikerült bezsebelnie, méghozzá az Eszmélet című misztikus filmben, melyben a Trónok harca sztárja, Maisie Williams mellett tűnt fel.

7. Fura becenevet talált ki Timothée Chalamet-nek

Timothée Chalamet-vel, akivel egyébként jó barátságot ápol, mindketten szerepeltek a Kisasszonyok című filmben, de már azt megelőzően is ismerték egymást. Mi több, egy fura és vicces becenevet talált ki a színésznek, ugyanis az amúgy is szokatlan vezetéknevéből Florence fejében valahogyan Chalamama Bing Bong lett – mára pedig már a családja is így hívja a srácot.

8. Két leghíresebb filmjét is Magyarországon forgatta

Szinte már hazajár Budapestre, hiszen a filmjei közül a két leghíresebbet itt forgatta. Először a 2019-es Fehér éjszakákat, melynek a Svédországban játszódó jeleneteit vették fel a fővárosunk mellett, majd a tavalyi Fekete Özvegyet, amiről posztolt is az Instagram oldalára.

9. Mindig van nála Yorkshire tea

Mindig van nálam egy kis táska tele Yorkshire tea filterekkel, mert sosem tudhatod, hogy mikor lesz rá szükséged

– mesélte az Uproxx-nak.
10. Hamarosan Harry Styles mellett láthatjuk

Hamarosan Harry Styles mellett tűnik fel a mozivásznon Olivia Wilde Don’t Worry Darling című pszicho-thrillerének főszerepében. A film az 1950-es években, Kaliforniában, egy utópisztikus közösségben játszódik, Harry-nek és Florence-nek pedig lesz egy extrém forró szexjelenete, melyet Olivia elmondása szerint mindenki imádni fog.

Megosztás: