12 dolog, amit nem tudtál Britney Spears-ről

Tudtad, hogy elhalasztották miatta az izraeli választást?

Britney Spears csupán 16 éves volt, mikor beírta magát a zenetörténelembe …Baby One More Time című debütáló kislemezével. A dal minden ország slágerlistájának az élére ugrott, amire felkerült, pár év elteltével pedig már a pop hercegnőjeként emlegették, és sikert sikerre halmozott. Eddig 9 albumot, 9 turnét, és megannyi slágert tudhat magáénak. Íme 12 érdekesség, amit nem biztos, hogy tudtál az énekesnőről.

1. A hírnév előtt a családjának dolgozott

Bár egészen fiatalon került a szórakoztatóiparba, mikor éppen nem meghallgatásokon, vagy tehetségkutatókon vett részt, valahogyan meg kellett keresnie a zsebpénzét. Szerencsére a családjának két vállalkozása is volt: édesapja egy edzőtermet vezetett, ahol a Britney aerobik órákat tartott, de dédmamája éttemében is besegített pincérként. 

2. Majdnem egy lánybandában kötött ki

Mikor 1997-ben leszerződtette a Jive kiadó, a tervek szerint egy Innosense nevű lánybanda tagjaként debütált volna Britney, ám később meggondolták magukat, és szólóban adták ki az első kislemezét. A csapat egyébként 6 évig volt aktív, és egy albumot adtak ki.

3. A …Baby One More Time videója az ő ötlete volt

Eredetileg a debütáló kislemezének, a …Baby One More Time-nak animációs videót szántak, ám erről Britney hallani sem akart. Helyette előrukkolt a saját koncepciójával, és meggyőzte a kiadóját, hogy adjanak neki egy esélyt. A klipet egyébként ugyanott forgatták, mint a Grease című filmet, és minden kosztümöt a közeli Kmart üzletből szereztek be.

4. 15 évig tartott egy eladási rekordot

Második korongja, az Oops!… I Did It Again a megjelenést követő első héten több, mint 1,3 millió példányszámban kelt el, ezzel pedig rekordot állított fel, amit 15 évig sikerült is tartani. 2015-ben aztán Adele döntötte meg a 25 című lemezével, mely 3,38 millió példányszámban kelt el. Hogy mit mondott Britney erről?

Nem is tudtam, hogy eddig én tartottam ezt a rekordot!

5. Múzeumot állítottak neki Kentwoodban

Bár a Mississippi államban McComb városában született, gyerekkorát a louisianai Kentwoodban töltötte. A településen egy múzeumot is állítottak a tiszteletére, ahol személyes tárgyak mellett rajongók gyűjteményéből származó darabokat is megcsodálhatnak a látogatók.

6. Saját napja van Las Vegas-ban

2014-ben avatták a november 5-ét Britney-nappá Las Vegas-ban, hogy ezzel ünnepeljék az énekesnő koncert-rezidenciájának a hatását a városra, főként turisztikai szempontból. Az ünnepségen természetesen részt vett Britney, ahol megkapta a város kulcsát is.

7. Elhalasztották miatta az izraeli választást

2017-ben karrierje során először lépett fel Izrael fővárosában, Tel Avivban, a koncert pedig nem kevesebb, mint 55 ezer látogatót vonzott. A bökkenő csak annyi volt, hogy egy napra esett az izraeli választással, így azt pár nappal későbbre halasztották.

8. Így kezdett el dalokat írni

Az első két lemezén nem írt sokat, viszont a harmadik, Britney című korongján már több dalnál is feltűnik a neve szerzőként. Mivel a munkálatok közben rengeteget utazott a turnéi miatt, nem mindig volt ideje leülni, és leírni a szöveget, ezért egy furcsa módszert alakított ki: felhívta az otthoni, vezetékes telefonját, majd felénekelte a hangpostára a dallamot és a szöveget, hogy később, mikor ideje engedi, visszatérjen hozzá.

9. Vilmos herceggel emailezett

2000-ben, mikor az Egyesült Királyságba érkezett a turnéjával, romantikus emaileket váltott Vilmos herceggel, sőt, még egy randit is megbeszéltek, a találkozóra azonban soha nem került sor. 

10. Nem csak az edzőtermét, de a bátyja lakását is leégette

Tavaly Instagram oldalán vallott arról, hogy véletlenül leégette az edzőtermét, de nem ez az első alkalom, hogy ilyesmi történt vele. 2002-ben a bátyja New York-i lakásában okozott tüzet, ugyancsak egy égve hagyott gyertya miatt. 

11. Eredetileg neki szánta Lady Gaga a Telephone-t

Eredetileg neki írta Lady Gaga a Telephone-t a Circus című albumára, ám nem került rá, így lett belőle végül az ikonikus Gaga-Beyoncé duett. Egyébként a korong iTunes deluxe kiadásán szerepel egy Gaga által írt dal, a Quicksand.

12. Nemrég szabadult meg 13 évig tartó gyámságától

3 hete szüntette meg a bíróság a 13 évig tartó, bántalmazó gyámságát, ami olyan alapvető jogaitól fosztotta meg, mint hogy saját telefonja legyen, vezesse a saját autóját, vagy gyermeket vállalhasson. Az énekesnő az ítélet kimondásának napját úgy jellemezte, hogy a valaha volt legjobb nap, 40. születésnapját pedig több, mint egy évtized után úgy ünnepelheti a vőlegényével, Sammel, ahogy csak kedve tartja.