15 dolog, amit tudnod kell Penn Badgley-ről

Tudtad, hogy egy teniszlabdamárka után kapta a nevét?

Penn Badgley már 13 éves kora óta színészkedik, és ráadásul nem is akármilyen sorozatban kapta meg élete első szerepét, 2007-ben pedig aztán az egész világ megismerte, mint Dan a Gossip Girl-ből. Azóta több filmben és sorozatban is feltűnt, az utóbbi években pedig a Netflix Te című sikerszériájában láthatják a nézők. Íme 15 érdekesség, amit érdemes tudnod a színészről!

1. Baltimore-ban született

Maryland állam legnépesebb városában, Baltimore-ban látta meg a napvilágot 1986 november 1-én.

2. Egy teniszlabdamárka után kapta a nevét

Mikor az édesanyja várandós volt vele, éppen egy ultrahang vizsgálaton vettek részt, ahol az édesapja is jelen volt. Ez nem sokkal azután volt, hogy kiderült, hogy a felesége terhes, így még nem választottak nevet a kicsinek. A férfi a vizsgálat ideje alatt egy teniszlabdát szorongatott, aminek a márkája Penn volt – annyira megtetszett nekik ez a név, hogy úgy döntöttek, így fogják hívni a kisfiukat.

3. Az édesapja kormányzójelölt volt

Édesapja, aki egyébként újságíróként, majd később ácsként dolgozott, 2008-ban politikai pályára lépett, és indult a kormányzóságért Maryland államban, amit végül nem ő nyert meg.

4. Soha nem járt középsuliba

Bár egyik leghíresebb szerepe a középiskolás Dan Humphrey a Gossip Girl-ben, ő maga soha életében nem járt középiskolába. Az általános iskolát még kijárta, ahol egyébként az édesanyja volt a szülői munkaközösség elnöke, gimis korára azonban magántanuló lett.

5. Mondhatni valódi csodagyerek volt

14 éves korára már az egész középiskolai anyagot megtanulta, így le is vizsgázott belőle, és még ebben az évben fel is vették a Santa Monica-i főiskolára! Ezen kívül még felvételizett a University of Southern California-ra is, két évet pedig a portlandi Lewis & Clark fősulin tanult.

6. Super Mario játékokban hallhattuk a hangját

11 évesen költöztek Kaliforniába az édesanyjával, hogy megalapozzák a színészi karrierjét, ahol az első munkája két szinkronszerep volt két Super Mario videojátékban, a Mario Golfban és a Mario Tennis-ben.

7. A Will és Grace-ben kapta meg élete első szerepét

13 éves volt, mikor 1999-ben egy epizód erejéig feltűnt az ikonikus Will és Grace című sorozatban, és ez volt élete első szerepe! A második évad 9. epizódjában láthattuk, a karaktere neve pedig Todd volt.

8. Tulajdonképpen sajnálatból vállalta el a Gossip Girl-t

Hiába ment el a Gossip Girl meghallgatására, nem igazán volt oda a történetért, így mikor megkapta Dan szerepét, először visszautasította azt. Azonban a producereknek nem sikerült más találniuk helyette, így tulajdonképpen sajnálatból vállalta el a munkát. És milyen jól tette, ugyanis nála jobb Dan-t el sem tudnánk képzelni!

9. Eleinte nem élvezte a színészkedést…

…hanem pusztán munkaként tekintett rá, és csak azért csinálta, hogy tudja fizetni a kocsiját, a lakását, és a számláit. 2008-ban, egy évvel a Gossip Girl indulása után így mesélt erről a Details magazinnak:

Remélem, 5 év múlva nem csak úgy fogok tekinteni a színészkedésre, mint egy munkára, hanem mint egy kreatív szenvedélyre is. Szeretném, ha efelé változna a helyzet.

Reméljük, mostmár így tekint rá!

10. A Könnyű nőcskében is szerepelt

Ő alakította Emma Stone mellett a férfi főszerepet a 2010-es Könnyű nőcske című filmben, amely mint a nézők, mind a kritikusok között hatalmas sikert aratott, és Penn be is zsebelt érte egy Teen Choice Awards jelölést.

11. 2016-ban kiadott egy albumot

Mindig is érdekelte a zene, ezért már 12 éves korában felvett egy dalt, ami végül soha nem látott napvilágot. Ezt Penn abszolút nem bánja, ugyanis később borzalmasnak nevezte a számot, a zene iránti szenvedélye azonban megmaradt, és 2016-ban egy egész albumot dobott piacra a MOTHXR nevű zenekarával. A lemez címe Centerfold, 11 dal található rajta, és indie pop stílusú.

12. Először nem akarta eljátszani Joe szerepét a Te-ben

Először nem akartam elvállalni, mert túl sok volt. Abszolút nem szerettem volna Joe-t emberi színben feltűntetni, úgy voltam vele, hogy hagyjatok már ezzel. De aztán rájöttem, hogy a színész dolga az, hogy megszemélyesítse a karakterét, és mindent, ami azzal jár

– mesélte az Entertainment Weekly-nek.
13. Több híres exe is van

Nem csak a Gossip Girl-ben alkotott egy párt a Serenát alakító Blake Lively-val, hanem a valóságban is, méghozzá 3 éven keresztül, 2007 és 2010 között. Na de nem Blake az egyetlen híres exe, ugyanis a következő barátnője Zoë Kravitz volt, akivel 2 évig jártak 2011 és 2013 között.

14. 7 éve van együtt a feleségével

2014-ben jött össze az énekesnő Domino Kirke-kel, 3 év múlva pedig össze is házasodtak. Domino-nak már volt egy fia az előző kapcsolatából, Cassius, akit a színész sajátjaként nevel.

15. Tavaly született meg első közös gyermekük a feleségével

A felesége, Domino tavaly augusztusban adott életet első közös gyermeküknek.