Lauren Jauregui: Már azt hittem, valami baj van velem

Megérkezett az énekesnő legújabb dala, a Colors.

Lauren Jauregui, az ex-Fifth Harmony tag végre saját útját járja. 2018 óta van lehetősége kiélni kreativitását, amikor is Thaiföldön tartózkodott, és amikor a banda úgy döntött, szünetre vonul.

Ekkor kezdett ömleni belőlem a kreativitás, pedig már azt hittem, valami baj van velem. Azt hittem, nem vagyok képes arra, hogy megírjak egy dalt.

Eddig több kislemezt is piacra dobott, köztük például az Expectations-t vagy a More Than That-et, melyeknek a megjelenését még egy nagy kiadó igazgatta, most viszont indie előadó lett, azaz saját kiadóján keresztül mutatja meg a világnak, mire képes. Manapság már nem ritka így operálni: Iggy Azalea, Tinashé és Louis Tomlinson is így evez a zenei szcénában.

Az énekesnő debütáló középlemezének előszele a Colors, mely pénteken érkezett, és az énekesnő elmondása szerint hétköznapi dolgok inspirálták.

Az a sok szar, amivel meg kell küzdenünk nap, mint nap: szorongás, depresszió, imposztor-szindróma, az, hogy az ember nem érzi magát elegendőnek.

A Prelude c. EP-n Lauren újra megtalálta önmagát és ki meri fejezni érzéseit és gondolatait. Ezekre, amíg a bandában volt, nem volt lehetősége.

Amikor alárendelődsz másoknak, ők pedig irányítanak, akkor megszűnik az a különleges kapcsolat közted és a zene között, amiért egyáltalán csinálod ezt az egészet. Azon van a fókusz, hogy mennyire vagy eladható, mintsem, hogy legyen kapocs közted és a közönséged között.

A Fifth Harmony-s időkben a „többség dönt” elvet kellett használniuk, amikor kaptak egy kis lehetőséget arra, hogy ők döntsenek dolgaikról.

Néha a többséghez tartoztam, néha meg nem. Mindannyiunkban volt valami különleges, amit sikerült összerakni, de most mindenki a saját útját járja. Örökké szeretni fogom őket.

Nem titok, Jauregui azt is elárulta, hogy hiába imádja már kiadott dalait, az utolsó szó a kiadóé volt. Most viszont az övé.

Az egyetlen észszerű lépésnek azt éreztem, hogy független előadóként folytassam és a zeném az enyém legyen. Szellemi alkotás minden dal és úgy hiszem, minden előadónak birtokolnia kéne a jogokat saját dalaikhoz.

A Prelude dalai vélhetően egyesével érkeznek majd, hiszen mind egy külön történetet mesél el. A legnagyobb rajongók viszont előre hallgatják a dalokat majd Lauren livestream koncertjén, melyre október 14-én kerül sor.