15 dolog, amit tudnod kell Luke Hemmings-ről

Tudtad, hogy a kedvenc állata a pingvin?

Luke Hemmings-t a 5 Seconds of Summer énekeseként ismerte meg a nagyvilág. A banda 2014-ben jelentette meg a debütáló kislemezét, azóta pedig nincs megállás: eddig 4 lemezt és számos turnét tudhatnak maguk mögött, emellett pedig fanok milliói imádják őket. Luke, akinek egyébként augusztus 13-án érkezik az első szóló albuma When Facing the Things We Turn Away From címmel, ma ünnepli 25. születésnapját, ez alkalomból pedig összegyűjtöttünk 15 érdekességet, amit érdemes tudni róla.

1. Szerény körülmények között nevelkedett

Sydney-ben született, és elmondása szerint egy aprócska házban nőtt fel a semmi közepén, szüleivel és két testvérével.

2. Tanár az édesanyja

Az édesanyja matektanár. A banda karrierjének első éveiben rengeteget utazott velük, és főzött rájuk, ám mostmár sokkal önellátóbbak, mint akkoriban.

3. Nem fejezte be a gimit

2011-ben alakult meg a 5SOS, ekkor Luke csupán az gimi második évében járt. A következő évben még folytatta tanulmányait, ám 2013-ban úgy döntött, mégsem fejezi be a sulit.

4. Ő a legmagasabb a bandából

Semmiképp nem nevezhető alacsonynak: nagyjából 187 centi magas, ezzel pedig ő a legmagasabb srác a bandából.

5. Nagy állatbarát

Van egy kutyusa, Petunia, de az abszolút kedvenc állatai a pingvinek.

6. Ezzel lehet lekenyerezni

Imádja az édességeket, és azt is elárulta, hogy a csoki, amit a fanoktól kap, sokkal finomabb, mint az, amit magának vesz.

7. A kedvenc városa London

London volt az első, hogy külföldre utazott a bandával. Azóta számtalanszor volt lehetősége felfedezni a brit fővárost turnéik során, mára pedig már teljesen beleszeretett.

8. A matek segítségével ír dalokat

Bőven volt lehetősége megszeretni a tantárgyat, hiszen édesanyja matektanár. A dalírásban is nagy hasznát veszi, például a megfelelő szótagszámok és tökéletes rímek megtalálásában.

9. Eléggé szétszórt tud lenni

Édesanyja szerint igencsak szétszórt, és mindig elveszti a dolgait. Egyszer egy turné során például a telefonját hagyta el Melbourne-ben. 

10. Három évig lépett fel a One Direction előtt

2013-2015-ig voltak a One Direction előzenekara, így három turnéjuk során is ők léptek fel a brit banda előtt. Ez nagyban segített beindítani a karrierjüket. 

11. Eddig 12 saját turnéjuk volt

2012-es legelső turnéjuk óta meg sem álltak, így 8 év alatt nem kevesebb, mint tizenkétszer járták körbe a világot. Jövő tavasszal pedig végre a magyar közönség is láthatja őket a No Shame koncertsorozatuk keretein belül április 30-án, a Budapest Parkban!

12. Kedvenc ételei

Ő eszik a legtöbbet a zenekarból, ugyanis elmondása szerint mindig éhes. Kedvencei közé tartozik a pizza, a sajtos-sonkás melegszendvics, és a csokiskekszes fagyi. 

13. Kedvenc színe a kék

A kék a kedvenc színe, ami igencsak jól áll neki, hiszen kiemeli a kék szemét. 

14. Imád sportolni

Kedvenc sportága a snowboardozás, de a focit is nagyon szereti, emellett pedig rendszeresen edz.

15. Nagy inspirációja a Blink-182

A kedvenc albuma, amit valaha hallott a Blink-182 Take Off Your Pants and Jacket című, 2001-es korongja. 

Megosztás: