10+1 dolog, amit tudnod kell Ashley Tisdale-ről

Tudtad, hogy eladóként dolgozott, mielőtt híres lett?

Ashley Tisdale-ről szinte mindenkinek a High School Musicalből ismert Sharpay ugrik be először, hiszen ez a szerep hozta meg neki a nagy áttörést a Disney-éveiben. Azóta számos filmben és sorozatban tűnt fel, nemrég új zenével jelentkezett, és sok más területen is kipróbálta már magát. Íme 10+1 érdekesség, amit érdemes tudni Ashley Tisdale-ről!

1. 12 évesen kapta első tévészerepét

1997-ben tűnt fel először a tévéképernyőn, a Smart Guy című sorozatban, csupán egyetlen epizód erejéig. 

2. 21 évesen jelent meg az első kislemeze

Legelső dala, a Be Good to Me 2006-ban jelent meg, és az egy évvel későbbi debütáló lemezén kapott helyet.

3. Egy suliba járt Taylor Laurnerrel

Ashley a Santa Clarita-i Valencia High School tanulója volt, ahonnan 2003-ban ballagott el. Ugyanebbe a középsuliba járt az Alkonyatból ismert Taylor Lautner is, ám ő 7 évvel később, 2010-ben végzett, így nagy valószínűséggel nem futottak össze a folyosón.

4. Számos rajzfilmfigurának kölcsönözte a hangját

Első szinkronszínészi munkáját 13 évesen zsebelte be, az An All Dogs Christmas Carol című mesében, de az Egy bogár életében is hallhattuk ugyanabban az évben. A legismertebb karakter, aki az ő hangján szólalt meg, az Candace Flynn a Phineas és Ferbből.

5. Fiatalkorában eladóként dolgozott

Mint ahogy sok más híresség, ő is eladói munkával szerezte be a zsebpénzét tinikorában, mielőtt egy világ ismerte meg volna a nevét. A szerencsés vásárlók elcsíphették többek közt a Wet Seal, és az Abercrombie & Fitch ruhaüzletekben is.

6. 2014-ben ment férjhez

Több, mint 8 éve találkozott férjével, Christopher French-el, 2014-ben pedig össze is házasodtak, és azóta is együtt vannak. 

7. Producerként is kipróbálta magát

Már befutott színész- és énekesnőként a színhalak mögött is tesztelte tudását, és többek között az Inner Circle és a Young & Hungry sorozatoknak, illetve a Cloud 9 című Disney-filmnek is ő volt a producere. 

8. A szépségiparban is tevékenykedik

4 éve indította útjára saját sminkmárkáját, az Illuminate Cosmetics-et. A termékcsalád 100% vegán, gluténmentes, és bőrgyógyászatilag tesztelt.

9. 10 év kihagyás után jelentkezett új zenével

Tavaly jelent meg Symptoms című harmadik lemeze, mely a 10 évvel azelőtti Guily Pleasure-t követte. Mostanában főként a zenei karrierjére szeretne fókuszálni, így idén ismét egy új dallal örvendeztette meg a közönségét

10. Már 8 évesen szerepelt

8 éves korában kapta meg Cosette szerepét A nyomorultak című musicalben, úgy, hogy a meghallgatás előtt csupán egyetlen egy énekórán vett részt. 2 évvel később az Annie darabban is játszott, mellyel még Koreát is végigturnézta.

10+1. Eredetileg Gabriella szerepére pályázott

Eredetileg Gabriella szerepére pályázott a HSM-ben, ám a film készítői úgy gondolták, Sharpay karaktere jobban illik hozzá.