Június 10-én érkezik a hazai mozikba a Szörnyella

Már csak néhány nap, és itthon is bemutatásra kerül az alkotás!

Az Oscar-díjas Emma Stone a főszereplője a Szörnyellának, a Disney vadonatúj játékfilmjének, amely a mozitörténet egyik leghírhedtebb – és híresen divatos – gonosztevőjének  lázongó ifjúkorát mutatja be.

Történet

Az 1970-es évek Londonjában, a punk rock forradalom forgatagában játszódó történet Estellát, a fiatal csavargót követi nyomon, aki eszét és kreativitását hasznosítva igyekszik nevet szerezni magának ruhaterveivel. Összebarátkozik két tolvajjal, akiknek tetszik a csínytevésre hajlamos lány; együttes erővel boldogulnak a londoni utcákon. Egy napon Estella divathoz való érzéke felkelti von Hellman bárónő, a lefegyverzően sikkes divatlegenda figyelmét, akit a kétszeres Oscar-díjas Emma Thompson alakít. Újdonsült munkakapcsolatuk azonban olyan események és felfedezések láncolatát indítja el, amik előcsalják Estella galád oldalát, s így lesz belőle a harsány, divatos és bosszúszomjas Szörnyella.

Előzetes
Filmzene

Május 21-én jelent meg a filmhez tartozó filmzenés lemez is, melyen egy teljesen új dal is helyet kapott, melyet a Florence + the Machine szolgáltat a hallgatóságnak – a Call me Cruella a film végén szólal majd meg, mikor lemegy a stáblista. Ezen felül, a filmben megszólal majd a One Way Or Another a Blondie-tól, vagy a Queen Stone Cold Crazy-je, ezzel is megalapozva a hangulatot.

Érdekességek
  • A filmet 2013-ban kezdték el készíteni, Emma Stone 2016-ban kapta meg a főszerepet a bemutatóra viszont csak 5 évvel később, most 2021-ben kerül sor.
  • Az eredeti tervek szerint 2020. december 23-án mutatták volna be az alkotást, de ezt a forgatások megkezdésekor eltolták 2021. májusára.
  • A második Disney élő-szereplős film a történelemben, ami PG-13-as besorolást kapott az USA-ban, mely annyit tesz, hogy tartalmazhat olyan jeleneteket, amelyek nem megfelelőek 13 éves kor alatti fiatalok/fiatal felnőttek számára. Az első a Mulan feldoldozása volt.
  • A premier az Egyesült Államokban az első nagyszabású filmbemutató volt a koronavírus járvány kitörése óta, vörösszőnyeggel és társaival.
  • 2007 óta a Disney filmekben a szereplők nem dohányozhatnak, így Szörnyella sem volt kivétel.
premier: 2021. június 10.

Magyarországon forgalmazza a Forum Hungary