10 dolog, amit tudnod kell Sabrina Carpenterről

Tudtad, hogy harmadik lett Miley Cyrus tehetségkutatóján?

Sabrina Carpenter csupán 15 éves volt, mikor megjelent az első dala, de a színészi karrierjét még ennél is korábban, 12 évesen kezdte. Azóta mindkét területen egyre nagyobb és nagyobb sikereket ér el, és eddig 5 stúdióalbumot, és számos sikerfilmet tudhat maga mögött. Íme 10 érdekesség, amit érdemes tudni Sabrináról.

1. Pennsylvaniában született

Sabrina Lehigh Valley városában, Pennsylvania államban látta meg a napvilágot 1999. május 11-én, azonban egy jóval kisebb településen, a csupán 3000 lakost számláló East Greenville-ben töltötte gyerekkora nagy részét.

2. Bart Simpsonnak az unokahúga

Legalábbis az angol szinkronhangjának. A nagynénje ugyanis nem más, mint Nancy Cartwright, aki 1989. óta kölcsönzi Bart és Maggie Simpson hangját.

3. Egész életében magántanuló volt

Bizony, Sabrina soha életében nem járt suliba, mindig is magántanuló volt, ami elmondása szerint nagyban hozzásegítette álmai elérésében.

Fogalmam sem volt, hogy fogom megvalósítani őket, de azt már akkor tudtam, rengeteg időre és rugalmasságra lesz szükségem hozzá, ebben pedig sokat segített, hogy magántanuló voltam

– mesélte a Buffao News-nak.
4. YouTube-on kezdte bontogatni a szárnyait

Mint ahogy oly sokan, ő is YouTube videókkal próbálta felhívni magára a figyelmet és beindítani karrierjét 10 éves korától kezdve. Még mindig megtalálható például a csatornáján egy nagyon korai saját dala, a Catch My Breath, amit mindössze 11 évesen osztott meg a nagyvilággal.

5. Harmadik lett Miley Cyrus tehetségkutatóján

Miley Cyrus még 2009-ben hirdetett a weboldalán egy netes tehetségkutatót, melyen a közel 7000 jelentkezőből Sabrina lett a dobogós harmadik helyezett. 

Remélem, egy nap az én zeném fog szólni egy kislány szülinapi buliján. Az lenne a legkirályabb érzés a világon

– mesélte az akkor ötödikes Sabrina a The Morning Call-nak.
6. 12 évesen zsebelte be első szerepét

Első tévés szerepét is nagyon hamar, csupán 11 évesen zsebelte be, méghozzá az Esküdt ellenségek című sorozat egyik részében. 

7. Egy kínai fesztiválon indult a zenei karrierje

Ugyanekkor egy kínai fesztiválon, a Gold Mango Audience-en is fellépett, amit az ottani tévében le is adtak: ez volt az első nagyobb volumenű nyilvános fellépése. 

8. A Broadway-en is kipróbálta magát

2020-ban szerepet kapott a Bajos csajok Broadway musicalben is, ahol Cady karakterét alakította, sajnos azonban a járvány miatt a premier után két nappal bezártak a színházak, így nem sokáig élvezhette ki az új szerepet.

9. Hamarosan indul az első európai turnéja

Tavaly jelent meg az ötödik, emails I can’t send című albuma, mellyel világkörüli turnéra is indul, és karrierje során először koncertezik Európában. Olyan városokba látogat el, mint Köln, Dublin, Párizs, Amszterdam, Brüsszel, vagy éppen Berlin.

10. Ezt kéri a 24. szülinapjára

A koncertjei során a Nonsense című dala záró sorait mindig improvizálja az adott városra szabva, ahol éppen fellép, a születésnapja előtti nap, New Yorkban pedig megosztotta a közönséggel, mit szeretne a 24. szülinapjára:

Nagyon dögösek vagytok, de tudtok szájról olvasni? Holnap lesz a szülinapom, és egy faszt szeretnék, légyszi