© Universal Music

10 dolog, amit nem tudtál az épp, hogy 18 éves Olivia Rodrigóról

Boldog születésnapot Olivia Rodrigo!

A piszkosul fiatal énekesnő, Olivia Rodrigo ma tölti be 18. életévét, ugyanis 2003-ban látta meg a napvilágot Temecula-ban, Kalifornia államban. Most pedig néhány érdekességet szedtünk össze róla…

01. Ázsiai felmenőkkel rendelkezik

Több kultúra kedves keveredése az énekesnő: édesapja részéről fülöp-szigeteki, míg édesanyja oldaláról német és ír vér csörgedezik benne.

02. Ő lehet a Disney új üdvöskéje

Miután azért egy tucat és még egy fél adagnyi hírességet sikerült kitermelnie a csatornának az elmúlt 10-15-20 évben, szerencsére úgy tűnik a jövő generációi sem maradnak Disney-sztárok nélkül életük során. Míg az előző generációknak ott volt Miley Cyrus, Britney Spears vagy Selena Gomez, addig a most felnövő Z generációnak kvázi ugyanez Olivia Rodrigo – a színésznőt eddig a Disney+ saját sorozatában, a High School Musical: The Musical – The Series-ben láthatta a nagyérdemű.

03. Első nagyobb slágere

Nem, még nem érünk el egyből 2021 egyik legnagyobb slágeréhez, a drivers license-hez, hanem inkább megállunk egy percre az All I Want c. dalnál, melyet az előbb is említett Disney+ sorozathoz készített.

04. Megszállottja Taylor Swiftnek

Sőt, egyenesen őt jelöli meg elsődleges inspciációjának is, őszinte de poetikus dalszövegírása ad ihletet Olivia számára. Majd kiderült, hogy Taylor is imádja Rodrigo személyét és zenéjét is. Sőt, ha ez a tudat nem lenne elég, az énekesnő maga gratulált Rodrigonak a sikerhez, amikor is az evermore dalok között felbukkant a drivers license.

Ez az, ez az én gyermekem, és nagyon büszke vagyok rá!

– írta Swift Instagram kommentben.

05. Ő nyithat Taylor következő világturnéján?

Igaz, ez csak erős spekuláció, de a rajongók szerint minden esélye megvan a feltörekvő énekesnőnek, hogy Taylor Swift soron következő turnéjának nagy dobása legyen, mint előzenekar. Mennyire menő lenne már?

06. A HSMTMTS előtt is láthattuk már

Mégpedig a Bizaardvark című Disney produkcióban, mely itthon 2016 szeptembere és 2019 májusa között volt a televíziók képernyőjén. Olivia Paige Olvera karakterét játszotta el, mellette még Maidson Hu-t vagy Jake Pault láthattuk még.

07. Rekordokat döntöget folyamatosan

Szinte hihetetlen, de amióta megjelent a drivers license azóta nincs megállás: történelmet írt a dallal az énekesnő több területen is. Többek közt megdöntötte a Spotify rekordját is, több, mint 17 millión hallgatták meg egyetlen nap alatt a dalt. Ez annyira hihetetlen volt mindenki számára, hogy a streaming óriás szóvívőjének is meg kellett szólalnia ezzel kapcsolatban.

Soha sem láttunk még ehhez hasonlót – hihetetlen, hogy egy új előadót a semmiből így felkapnak az emberek és csak duzzad hallgatottsága folyamatosan

– mondta Becky Bass.

08. A slágerlistákon is történelmet írt

Olivia volt az első amerikai-ázsiai énekesnő, akinek sikerült az iTunes és az Apple Music élére törnie – természetesen a drivers license-szel.

09. Másik nagy inspirációja Lorde

Taylor Swift és Lorde amúgy is egész jóban vannak, de az énekesnő elárulta, hogy az új-zélandi énekesnő, Lorde is nagy hatással van zenéjére – ez pedig tisztán hallható a drivers license bridgében is.

10. Mi is ez az egész dráma Olivia Rodrigo, Joshua Bassett és Sabrina Caprenter között?

Hú, ez egy olyan téma, amit vagy nagyon hosszan lehet csak taglalni, vagy elintézni pár szóban, most viszont utóbbit választjuk: szerelmi háromszög… kell ennél több? Valószínűleg igen, de ennek a témának egy teljesen külön cikket szenteltünk, ahol kielemeztünk dalszövegeket, utalásokat és összefüggéseket is kerestünk az előadók között.

Megosztás: