10 dolog, amit tudnod kell Jennie-ről a Blackpinkből

Boldog születésnapot, Jennie!

2016-os debütálásuk óta egyre sikeresebb és sikeresebb a Blackpink, 2020-ban pedig végre az első teljes albumuk is megjelent, amit tavaly a második is követett. A lányok természetesen minden elismerést megérdemelnek, hiszen hosszú évekig készültek a hírnévre, és minden egyes vérprofi megjelenésük, klipjük, vagy fellépésük mögött kemény munka van. Jennie, a banda rappere és énekesnője ma ünnepli 27. születésnapját, ennek örömére pedig összeszedünk pár érdekességet, amit érdemes tudni róla.

1. Dél-Korea fővárosában született

A négy lány közül csak ő, és Jisoo született Dél-Koreában: Lisa Thaiföldön, míg Rosé Új-Zélandon látta meg a napvilágot, és Ausztráliában nevelkedett.

2. 5 évig Új-Zélandon tanult

8 éves volt, mikor a családjával nyaralni utaztak Új-Zélandra, az anyukája pedig megkérdezte tőle, hogy szeretne-e ott maradni tanulni. Jennie válasza igen volt, így egy évre rá már meg is kezdte tanulmányait az országban. Érdekesség, hogy itt hallott először a K-popról!

3. Kiskorában balett-táncos szeretett volna lenni

Mindig is imádott táncolni, kiskorában pedig a balett vonzotta a leginkább.

4. Nem akart az USA-ban tanulni

Eredetileg úgy tervezték a családjával, mikor 14 éves volt, hogy az USA-ban, pontosabban Floridában fogja majd folytatni a tanulmányait, és ügyvéd vagy tanár lesz belőle, ám Jennie meggondolta magát. A családja teljes mértékben támogatta a döntését, így 2010-ben hazaköltözött Koreába.

5. Rihanna dalát énekelte a meghallgatásán

Rihanna Take a Bow című dalát énekelte a YG Entertainment meghallgatásán, ami nem meglepő a választás, hiszen a barbados-i díva az egyik legnagyobb példaképe! Eredetileg énekesként jelentkezett a kiadóhoz, ám úgy vélték, tökéletes lenne rappernek is, részben azért, mert akkoriban ő volt az egyetlen tréninges, aki beszélt angolul.

6. A kezdetekben rettentően félénk volt

A meghallgatásomon annyira ismeretlen volt számomra a terep, hogy még csak köszönni sem mertem! Eleinte nagyon szégyenlős voltam a színpadon, de a rajongók így is elfogadtak, sőt, bíztató szavakat kiabáltak nekem. Olyankor mindig eszembe jutott, hogy ők a mi fanjaink, semmi okom rejtegetni magam előlük

– mesélte a koreai High Cut magazinnak.
7. Ő az első Blackpink-tag, akit bemutattak a nagyközönségnek

2012. áprilisában mutatta be a YG egy képpel Jennie-t a nagyközönségnek az oldalukon, „Ki ez a lány?” szöveggel. Az újoncot hatalmas érdeklődés övezte, így hamar számos portál legkeresettebb emberévé vált, és csak „rejtélyes lány”-ként emlegették a felhasználók. Még ugyanabban az évben, augusztusban megtudhattuk a nevét is, mi több, egy videót is kaptunk róla, melyben B.o.B. Strange Clouds dalát dolgozta fel.

8. Ő volt az első tag, aki szólódallal jelentkezett

Két éve már Rosé és Lisa is bemutatkozott szólóban is, de Jennie volt az első, aki ezt megtette, még 2018-ban. Az első saját dala találó módon a Solo címet kapta, és hatalmas sikernek örvendett hazájában, csak úgy, mint világszerte. Érdekesség, hogy a hozzá készült videót az Egyesült Királyságban forgatták.

Mikor együtt vagy valakivel, néha hajlamos vagy annak mutatni magad, akinek a másik látni szeretne, és olyankor nem vagy teljesen önmagad. Ezt az érzést szerettem volna kifejezni a dallal. Ahelyett, hogy a szakításon siránkoznék, inkább a felszabadult énemet szerettem volna megmutatni

– mesélte a dalról a YG Life-nak.
9. Kiskora óta él-hal a divatért

Már az anyukája is divatmániás volt, így Jennie szintén kiskora óta él-hal a divatért, a kedvenc márkája pedig nem más, mint a Chanel.

10. Három nyelven is folyékonyan beszél

Koreaiul, angolul, és japánul.