Tudtad, hogy Jennie a Blackpink-ből…

…ma ünnepli a születésnapját?

2016-os debütálásuk óta egyre sikeresebb és sikeresebb a Blackpink, tavaly pedig végre az első teljes albumuk is megjelent. A lányok természetesen minden elismerést megérdemelnek, hiszen hosszú évekig készültek a hírnévre, és minden egyes vérprofi megjelenésük, klipjük, vagy fellépésük mögött kemény munka van. Jennie, a banda rappere és énekesnője ma ünnepli 25. születésnapját, ennek örömére pedig összeszedünk pár érdekességet, amit érdemes tudni róla.

…Dél-Korea fővárosában született?

A négy lány közül csak ő, és Jisoo született Dél-Koreában: Lisa Thaiföldön, míg Rosé Új-Zélandon látta meg a napvilágot, és Ausztráliában nevelkedett.

…5 évig Új-Zélandon tanult?

8 éves volt, mikor a családjával nyaralni utaztak Új-Zélandra, az anyukája pedig megkérdezte tőle, hogy szeretne-e ott maradni tanulni. Jennie válasza igen volt, így egy évre rá már meg is kezdte tanulmányait az országban. Érdekesség, hogy itt hallott először a K-popról!

…kiskorában balett-táncos szeretett volna lenni?

Íme a videó, melyben többek között ezt is elárulja:

…nem akart az USA-ban tanulni?

Eredetileg úgy tervezték a családjával mikor 14 éves volt, hogy az USA-ban, pontosabban Floridában fogja majd folytatni a tanulmányait, és ügyvéd vagy tanár lesz belőle, ám Jennie meggondolta magát. A családja teljes mértékben támogatta a döntését, így 2010-ben hazaköltözött Koreába.

…Rihanna dalát énekelte a meghallgatásán?

Rihanna “Take a Bow” című dalát énekelte a YG Entertainment meghallgatásán, ami nem meglepő a választás, hiszen a barbados-i díva az egyik legnagyobb példaképe! Eredetileg énekesként jelentkezett a kiadóhoz, ám úgy vélték, tökéletes lenne rappernek is, részben azért, mert akkoriban ő volt az egyetlen tréninges, aki beszélt angolul.

…a kezdetekben rettentően félénk volt?

A meghallgatásomon annyira ismeretlen volt számomra a terep, hogy még csak köszönni sem mertem! Eleinte nagyon szégyenlős voltam a színpadon, de a rajongók így is elfogadtak, sőt, bíztató szavakat kiabáltak nekem. Olyankor mindig eszembe jutott, hogy ők a mi fanjaink, semmi okom rejtegetni magam előlük

– mesélte a koreai High Cut magazinnak.
…volt az első Blackpink-tag, akit bemutattak a nagyközönségnek?

2012 áprilisában mutatta be a YG egy képpel Jennie-t a nagyközönségnek az oldalukon, “Ki ez a lány?” szöveggel. Az újoncot hatalmas érdeklődés övezte, így hamar számos portál legkeresettebb emberévé vált, és csak “rejtélyes lány”-ként emlegették a felhasználók. Még ugyanabban az évben, augusztusban megtudhattuk a nevét is, mi több, egy videót is kaptunk róla, melyben B.o.B. “Strange Clouds” dalát dolgozta fel.

…volt az első tag, aki szólódallal jelentkezett?

Bár mindegyik bandatag debütálni fog szólóban is, Jennie volt az első, aki ezt megtette, még 2018-ban. Az első saját dala találó módon a “Solo” címet kapta, és hatalmas sikernek örvendett hazájában, csak úgy, mint világszerte. Érdekesség, hogy a hozzá készült videót az Egyesült Királyságban forgatták.

Mikor együtt vagy valakivel, néha hajlamos vagy annak mutatni magad, akinek a másik látni szeretne, és olyankor nem vagy teljesen önmagad. Ezt az érzést szerettem volna kifejezni a dallal. Ahelyett, hogy a szakításon siránkoznék, inkább a felszabadult énemet szerettem volna megmutatni

– mesélte a dalról a YG Life-nak.
…kiskora óta él-hal a divatért?

Már az anyukája is divatmániás volt, így Jennie szintén kiskora óta él-hal a divatért, a kedvenc márkája pedig nem más, mint a Chanel.

…három nyelven is folyékonyan beszél?

Koreaiul, angolul, és japánul.

Megosztás: