Tudtad, hogy Liam Hemsworth…

…ma ünnepli a születésnapját?

Liam Hemsworth 2007-ben, csupán 17 évesen kezdett színészkedni szülőhazájában, Ausztráliában, majd pár évvel később már az USA-ban próbált szerencsét. Hamar sikerült is neki bezsebelnie pár ikonikus szerepet, onnantól pedig nem volt megállás: mára már a generációja egyik meghatározó alakjává nőtte ki magát ezeknek köszönhetően. Születésnapja alkalmából összegyűjtöttünk pár érdekességet, amit nem biztos, hogy tudtál a legfiatalabb Hemsworth-tesóról.

…szinte a szörfdeszkán nevelkedett?

A színész az ausztráliai Melbourne-ben született, majd nyolcadikas korában elköltöztek a Philipp-szigetre, ahol szinte a teljes szabadidejét szörfözéssel töltötte a tesóival együtt. 

A szörfözés a kedvenc dolgom az egész világon. Tényleg, mindennél szívesebben csinálom. Ha a szörfözésből meg lehetne élni, tutira azt csinálnám

– áradozott a Men’s Fitness-nek.
…fél évig padlóburkolóként dolgozott?

Mint ahogy a legtöbb sztár, a hírnév előtt ő is teljesen hétköznapi munkát végzett. Mielőtt belevágott volna a színészkedésbe, fél éven keresztül padlóburkolóként dolgozott. 

…a két bátyja hatására lépett a színészi pályára?

Mikor ő még középsulis volt, a tesói, Chris és Luke már bőven szerepeltek a képernyőn. Ennek hatására vált vonzóvá számára a színészkedés: először a sulis darabokban kezdte, majd 16 éves korára már meghallgatásokra is járt.

…az ausztrál “Barátok közt”-ben kezdte a karrierjét?

Olyan sorozatokban tűnt fel először vendégszereplőként, mint az “Otthonunk” és a “McLeod lányai”, majd 2007-ben bezsebelte első jelentős szerepét a “Neighbours” című szappanoperában – ami tuladjonképpen az ausztrál “Barátok közt”. Érdekesség, hogy Kylie Minogue is itt kezdte a karriejét, csupán két évtizeddel korábban. Liam egy kerekesszékes srácot alakított, és két éven keresztül volt látható a sorozatban, amiben egyébként a legidősebb Hemsworth-tesó, Luke is játszott.

…szerepelt volna “A feláldozhatók”-ban?

Sylvester Stallone mellett tűnt volna fel a 2010-es akciófilmben, ám az utolsó pillanatban kiírták a karakterét a forgatókönyvből, azonban a második részben már tényleg szerepelt.

…kapta először Thor szerepét?

Chris a Movieline-nak mesélte, hogy csupán pár órával azután, hogy Liamet kiírták a Sylvester Stallone filmből, kapott egy hívást a “Thor” rendezőjétől, hogy őt szeretné a főszerepre. Nem sokra rá az USA-ba is költözött a produkció miatt, ám végül, mint tudjuk, nem más happolta el a munkát előle, mint a bátyja, Chris.

…rivalizál a tesóival?

Mivel mindhárman ugyanazon a pályán tevékenykednek, és volt is rá példa, hogy a másik miatt nem kaptak meg egy szerepet, nem meglepő, hogy néha rivalizálnak egymással. Liam elmondása szerint azonban ez teljesen egészséges, sőt, még jó hatással is van rájuk:

Testvérek vagyunk, szóval folyton versengünk egymással, de ez egy jó dolog, hiszen nagyon motiváló tud lenni. Természetesen mindig örülünk egymás sikerének is

– ecsetelte a Herald Sunnak.
…egy ideig Chris menedzserénél lakott?

2010. márciusában költözött az USA-ba a “Thor” miatt, ám ekkoriban még nem volt elég pénze saját lakást bérelni, ahogy a bátyjának, Chris-nek sem, így egy ideig az utóbbi menedzserének a vendégházában húzták meg magukat Los Angeles-ben.

…segítség nélkül zsebelte be “Az utolsó dal” főszerepét?

Néha nem kell más a sikerhez, csak a puszta tehetség. Így kapta meg Liam is “Az utolsó dal” főszerepét egykori felesége, Miley Cyrus mellett, teljesen önerőből, segítség nélkül. Alig 3 hete lakott az USA-ban, és még csak ügynöke sem volt, mikor kiválasztották a szerepre!

…hazudott, hogy megkapja a szerepet?

Najó, azért egy apró hazugság kellett ahhoz, hogy megkapja a munkát. A meghallgatáson ugyanis azt kamuzta, hogy profi szinten röplabdázik – ami egyáltalán nem volt igaz. Mi több, később bevallotta, hogy a röpis jelenetek jelentették a legnagyobb kihívást számára a forgatás során.

…feltűnt Miley “When I Look At You” klipjében?
…”Az éhezők viadala” miatt festette be a haját?

Az eredetileg szőke haját “Az éhezők viadala” kedvéért festette barnára, színésztársának, Josh Hutchersonnak pedig az alapból barna haját kellett kiszőkítenie. Természetesen akkor már Jennifer Lawrence sem maradhatott ki a buliból, akinek szintén barnára kellett festenie a tincseit a szerep miatt.

…személyisége hasonlít Gale-re?

Egy interjúban elárulta, hogy teljes mértékben tudott azonosulni a filmbeli karakterével, Gale Hawthrone-nal, hiszen a való életben is nagyon hasonlít rá. Hogy milyen szempontból? Szerinte Gale olyan ember, aki kiáll amellett, amiben hisz, és nem fél harcolni érte – pont, mint Liam.

…egy gyermekjóléti alapítvány nagykövete?

Nagyon a szívén viseli a gyerekek sorsát, ezért kiemeltem fontos számára az Australian Children Foundation-nél betöltött szerepe, és az, hogy jó példát mutasson nekik.

A szüleim évtizedek óta foglalkoznak a gyermekvédelemmel, engem is mindig bátorítottak és támogattak. A világ elég félelmetes hely egy gyermeknek, így mindennél fontosabb, hogy az otthon a biztonságot jelentse számukra

– olvashattuk az alapítvány honlapján.
…legutóbbi szerepe egy horror sorozatban volt?

Tavaly tavasszal debütált legutóbbi munkája, a “Most Dangerous Game” című horror sorozat, melyben egy beteg férfit alakít, aki a terhes feleségének próbálja megalapozni a jövőjét még a halála előtt. Az első 15 rész után a tervek szerint érkezik majd a második évad is, melyben természetesen Liam is visszatér.

Megosztás: