12 dolog, amit tudnod kell Jason Deruloról

Tudtad, hogy van egy cápákkal teli akváriuma? 

Jason Derulo 2009-ben robbant be a köztudatba, mikor is megjelent az első kislemeze, de ennél már jóval korábban is a zeneiparban tevékenykedett. Karrierje során slágert slágerre halmozott, mostanában pedig az egyik kedvenc elfoglaltsága a TikTok videók készítése, amiből nem is kevés bevétele származik! Íme 12 dolog, amit tudnod kell az énekesről.

1. Szülei Haitiból származnak

Bár Jason már az USA-ban, egész pontosan egy floridai kisvárosban, Miramarban látta meg a napvilágot, szülei Haitiból származnak. Az ország egyik hivatalos nyelve a francia, ám ennek ellenére az énekes nem beszéli folyékonyan a nyelvet.

2. Angolosította a nevét 

A teljes neve Jason Joel Desrouleaux, azonban a francia eredetű vezetéknevét Derulora angolosította, hogy az emberek könnyebben meg tudják jegyezni.

3. 8 évesen kezdett érdeklődni a zene iránt

Egészen fiatalon, már nyolc évesen érdeklődött a zene iránt, és a legelső dalát is ekkor írta meg, melynek a címe Crush on You volt.

4. Dalszerzőként kezdte karrierjét

12 évesen költözött New York-ba, ahol egy művészeti suliba járt, és itt kezdtek el igazán felfigyelni a tehetségére. 16 éves korára már befutott előadóknak, például Sean Kingstonnak és P. Diddy-nek írt dalokat.

5. A kosáredzője lett a menedzsere

Már fiatalon is imádott kosarazni, és mondhatni, a zenei karrierjét is ennek köszönheti. A középsulis kosáredzőjének, aki később a menedzsere lett, ugyanis voltak kapcsolatai a zeneiparban, ami óriási lehetőségeket jelentett az énekes számára. 

6. Képzett táncos 

A koncertjeinek jelentős részét a koreográfia teszi ki, a profi mozdulataival pedig minden egyes alkalommal lenyűgözi a közönségét. Nem is csoda, hiszen valódi szenvedélye a tánc: fiatalkorában balett-, jazz-, hip-hop-, és szteppórákat is vett. 

7. Lady Gaga előtt lépett fel

Csupán egy évvel azután, hogy megjelent az első kislemeze, máris Lady Gaga előtt lépett fel az énekesnő 2010-es Monster Ball turnéján. Elmondása szerint hatalmas lehetőségként élte meg, hiszen nagy volt az elvárás a rajongók részéről, és ennek köszönhetően sikerült kihoznia magából a maximumot.

8. Ennek az ételnek köszönheti a kockás hasát

Hogy minek köszönheti a kidolgozott testét és a kockás hasát? Az énekes szerint egyszerű a válasz: rengeteg tonhalkonzervet eszik, melyre citromot, lime-ot, vagy ecetet szokott csepegtetni, ez pedig kiemeli a hasizmait. Lehet, hogy furcsán hangzik, de szemmel láthatóan Jasonnak bejött!

9. Ennyit keres egyetlen TikTok videóval

Mostanában az egyik kedvenc elfoglaltsága a TikTok videók gyártása, érthető módon, hiszen egyetlen videóval több, mint 22 millió forintot keres!

10. Van egy cápákkal teli akváriuma…

…a nappalijában. Nem aprózta el a 3 millió dolláros Los Angeles-i otthona díszítését, ami az extrém akvárium mellett egy kosárpályával, egy 22 méter hosszú medencével, egy moziszobával, egy edzőteremmel és egy szaunával is fel van szerelve.

11. Tavaly lett apuka

Tavaly májusban hozta napvilágra akkori barátnője, Jena Frumes első gyermeküket, Jason Derulo-t, akinek egyébként külön Instagram oldalt is vezetnek.

12. Többször járt már hazánkban

Nem egyszer koncertezett már Magyarországon, legutóbb pedig idén nyáron láthatta a hazai közönség a SZIN fesztiválon, ahol még egy dalpremiert is megejtett!