16 dolog, amit tudnod kell Nick Jonas-ról

Tudtad, hogy a Broadway-en kezdte karrierjét? 

Nick Jonas már a Rocktábor óta nagy népszerűségnek örvend. A Jonas Brothers a tavalyi lemezével az utóbbi évek egyik legnagyobb visszatérését robbantotta, emellett pedig sikeres szólókarrierrel is büszkélkedhet. Összegyűjtöttünk 16 érdekességet az énekesről, amit érdemes tudni róla.

1. Nem járt suliba 

Nick Dallas-ban született, azonban egy New Jersey-i kisvárosban, Wyckoffban nevelkedett. Iskolába nem járt, helyette az édesanyja tanította otthon.

2. Szeretett volna egyetemre menni

Seth Meyers műsorában beszélt róla, hogy szeretett volna továbbtanulni, így 2008-ban elment meglátogatni pár egyetemet:

Épp turnén voltunk Chicagoban. Nagy vágyam volt, hogy egyetemre járjak, és írónak, vagy újságírónak tanuljak. Apukám elvitt, hogy körbenézzünk pár helyen.

A látogatás során azonban hamar megrohamozták a rajongók, pedig egy álma vált volna valóra, ha beállhat játszani egy kicsit a baseball csapatba. 

3. Egy fodrászatban fedezték fel

Hat éves volt, mikor felfedezték a tehetségét, méghozzá nem is akárhol, hanem egy fodrászatban, ahol éppen az édesanyja haját vágták! Ekkor ajánlották be egy menedzserhez, aki elkezdte építeni a karrierjét.

4. A Broadway-en kezdett

Egy évre rá, hét éves korában már a Broadway-en lépett fel, és olyan ikonikus darabok karaktereit formálta meg, mint Tim a Karácsonyi énekből, Chip Potts A szépség és a szörnyetegből, vagy Gavroche A nyomorultakból.

5. Keresztény lemezzel debütált

Édesapja az Assemblies of God egyház lelkésze volt, így vallásos nevetetésben részesült. Első lemeze, a keresztény dalokból álló Nicholas Jonas, 2004 szeptemberében, limitált számban jelent meg. A szélesebb körben való terjesztést decemberre tervezték, azonban először eltolták, majd később törölték ezeket a terveket.

6. Elsőként szerződteték le a tesók közül

Bár a Columbia Records fejének nem tetszett a lemez, Nick énekhangja megragadta, így elsőként őt, majd később a két tesóját, Joe-t és Kevint is leszerződtette a kiadójához.

7. Ez lett volna a nevük

Az első tervek szerint Sons of Jonas lett volna a bandájuk neve, ám később ezt megváltoztatták Jonas Brothers-re.

8. Cukorbetegséggel küzd 

13 éves korában diagnosztizálták 1-es típusú cukorbetegséggel. 

9. Saját alapítványa is van

Nick nem fél nyilvánosan beszélni a betegségéről, és célja, hogy segítse a hasonló helyzetben lévőket. Ennek fényében hozta létre saját alapítványát, a Change for the Children Foundationt, mely 5 különböző szervezettel karöltve nyújt többek között pénzügyi támogatást a cukorbetegséggel élő gyermekek számára. 

10. 2012-ben visszatért a gyökereihez

2012-ben visszatért oda, ahonnan az egész karrierje indult, vagyis a Broadway-re, ahol a How To Succeed in Business Without Really Trying című darab főszerepében tűnt fel. A karaktert előtte Daniel Radcliffe és Darren Criss is játszotta már.

11. Miley-val és Selenával is járt

A szintén Disney-sztár Miley-val több, mint egy évig, 2006 júniusától 2007 decemberéig volt együtt, majd a következő évben Selena Gomezzel is randizgatott. Miley dalt is írt a kapcsolatukról 7 Things címmel. 

12. Két éve vette feleségül párját

2018 májusában jött össze párjával, a színésznő Priyanka Choprával, júliusban kérte meg a kezét, decemberben pedig már az esküvőt tartották. Priyanka egyébként 10 évvel idősebb Nicknél.

13. Közös tetkója van Joe-val

Jópár minta díszeleg a testén, azonban ezek közül az egyik igazán különleges, ugyanis a tesójával, Joe-val közösen csináltatták, és egy nyilat ábrázol. Bár Kevinnek is van pár tetoválása, ő nem szállt be ebbe a buliba, de talán egy nap varratnak hárman is egy közöset.

14. Szüzességi fogadalmat tett 

Disney éveik alatt a csatorna igyekezett példaképként beállítani a srácokat, így mindhárman szüzességi fogadalmat tettek a házasságig. Bár elmondása szerint ez, és az ezt szimbolizáló gyűrű viselése sokat hozzátett a szexről alkotott képéhez, az egyházukban minden fiatalt megkértek rá, hogy hordja, így nem teljesen volt tiszta neki a kép, mit is jelent ez pontosan.

15. Nem tartja magát szexszimbólumnak

Nem igazán tartom magam szexszimbólumnak. Nem bánom, ha valaki annak tart, de én nem használom magamra ezeket a szavakat, annak ellenére, hogy szexi zenét csinálok, és próbálom feszegetni a határokat

– mondta egy interjúban.
16. 3 szólólemeze jelent meg

A tesóival együtt 6, Nick szólóban pedig, a keresztény lemezt is beleszámítva 3 albumot dobott piacra, ezek közül a Last Year Was Complicated a Billboard albumlista második helyén landolt. 

Megosztás: