28 dolog, amit tudnod kell Cole és Dylan Sprouse-ról

Tudtad, hogy Dylan volt Selena Gomez első csókja?

Cole és Dylan Sprouse már egészen babakoruk óta szerepelnek a képernyőn. Disney-s éveik alatt egy egész generáció ismerte és szerette meg őket, azóta pedig külön-külön is sikeres karriert futottak be. Az ikrek ma ünneplik 28. születésnapjukat, ez alkalomból pedig 28 érdekességet gyűjtöttünk össze, amit érdemes tudni róluk. 

1. Olaszországban születtek

Bár édesapjuk és édesanyjuk is amerikai, ők mégis Olaszországban, Arezzo városában születtek. Hogy miért? A szüleik és Toszkánában tanítottak angolt, mikor az ikrek a világja jöttek. Négy hónaposak voltak, mikor a család visszaköltözött Kaliforniába.

2. Német származásúak

Igaz, csak ötödik fokon: ükanyjuknak a szülei voltak németek. 

3. Dylan az idősebb

Cole 15 perccel született később, mint ikertestvére, Dylan.

4. Innen kapták a nevüket

Mindketten hírességek után kapták a nevüket: Dylant a wales-i költőről, Dylan Thomas-ról, Cole-t pedig az amerikai jazzénekes és zongoristáról, Nat King Cole-ról nevezték el a szüleik. 

5. 8 hónaposan kezdtek színészkedni

Még egy évesek sem voltak, mikor a drámatanár és színésznő nagymamájuk javaslatára színészkedni kezdtek. Először különböző pelenka reklámokban tűntek fel, majd pedig a Grace Under Fire című sorozatban láthatták őket a nézők.

6. A pénz miatt kezdték

A tesómmal azért kellett elkezdenünk színészkedni, mert pénzre volt szükségünk. Nem én döntöttem úgy, hogy ebbe az irányba szeretnék elindulni, és soha nem is volt ez a szenvedélyem. Igazából, ha a szüleim nem kényszerítettek volna bele, valószínűleg soha nem választottam volna ezt a karriert

– írta Cole egy Tumblr posztjában.
7. Házat vettek a keresetükből

Miután a család visszaköltözött Olaszországból, egy ideig Long Beach-en éltek, majd mikor elegendő pénzt kerestek az ikrek, Calabasas-ban vettek egy házat a szüleik, ahol egészen 2012-ig laktak. 

8. Gyakran játszottak ketten egy szerepet 

Mivel Kalifornia államban korlátozva van, hogy a kiskorúak mennyi időt forgathatnak egy nap, így gyakran alakítottak ketten egy karaktert. 

9. Az első filmes szerepük

1999-ben, hét évesen kapták meg első filmes szerepüket, az Adam Sandler főszereplésével készült Apafejben. Az ikrek ketten játszották Julian karakterét, és több díjra is jelölték őket, ám egyet sem sikerült megnyerniük.

10. Cole szerelmes volt Jennifer Anistonba 

Cole 2000-ben tűnt fel a Jóbarátokban, ahol Ross fiát, Bent alakította, ezúttal a testvére nélkül. Később azt nyilatkozta, nagyon nehéz volt Jennifer Anistonnal forgatni, hiszen fülig szerelmes lett belé!

Szinte a megszállotja lettem, és a lélegzetem is elállt tőle. Mikor ott volt, össze-vissza beszéltem, elfelejtettem a szövegemet, és teljesen leblokkoltam, szóval elég nehéz volt

– emlékezett vissza a New York Postnak. 
11. A nagy áttörés 

2005-ben indult a Disney-n a Zack és Cody élete, mely meghozta nekik a nagy áttörést. A sorozat 2008-ban, három évad  után ért véget, azonban még ugyanebben az évben startolt a Zack és Cody a fedélzeten, annyi különbséggel, hogy a fiúk kalandjai ezúttal szálloda helyett egy hajón zajlottak. A folytatás szintén 3 évadot élt meg. 

12. A leggazdagabb tini-ikrek

Zack és Cody élete hamar a legnézettebb tinisorozat lett, ennek következtében pedig szép összeg ütötte a srácok zsebét: egészen pontosan epizódonként 40 ezer dollár, ezzel pedig a 2000-es évek leggazdagabb tinédzser ikerpárja lettek.

13. Ezért mentek egyetemre 

2010-ben jelentkeztek a New York-i egyetemre, majd a Zack és Cody egy ikerkísérletben film miatt egy év halasztás után, 2011-ben kezdték meg tanulmányaikat. Elmondásuk szerint azért tanultak tovább, hogy a Disney-éveik befejeztével egy kicsit eltűnjenek a nyilvánosság elől, és ne tudják beskatulyázni őket tinisztárként. 

14 Egymás diplomáját vették át

A diplomaosztójukon úgy gondolták, megviccelik az egybegyűlteket, és egymás diplomáját veszik át. 

Úgy voltunk vele, hogy miért ne? Senkinek sem tűnne fel

– mesélte Dylan a Teen Vogue-nak.
15. Egy suliba jártak Lady Gagával 

Számos híresség tanult az NYU-n, így többek közt Lady Gagával, Angelina Jolie-val, és első mozifilmjük főszereplőjével, Adam Sandlerrel is egy suliba jártak.

16. Cole-nak van egy bosszú-Instagramja 

Cole nem igazán kedveli, mikor titokban próbálnak képeket csinálni róla nyilvános helyeken, ezért vicces és kreatív módon bosszulja meg ezt: ő készít előbb képet ezekről sunyi emberekről, erről pedig egy külön Instagram oldalt is vezet, ahol hosszasan elmélkedik a képek leírásában.

17. Dylan nem nézi a Riverdale-t

Bár együtt kezdtek el színészkedni, mára már szeretik különválasztani a munkát és a magánéletet. Mi több, annak ellenére, hogy támogatják egymást, nem nézik a másik filmjeit és sorozatait.

18. Cole-nak először nem tetszett a Riverdale 

Mikor először olvastam a forgatókönyvet, egyáltalán nem voltam elragadtatva tőle

– nyilatkozta a WWD-nek. 
19. Dylan 2 éve jár Palvin Barbival

Dylan és a magyar modell 2018 nyarán jöttek össze, és azóta is bodog kapcsolatban élnek. Barbi a Vogue-nak készített videójában mesélte, hogy a vírus  miatt szinte minden percüket együtt tölthették jópár hónapig, aminek mindketten nagyon örültek. 

20. Cole imádja a régészetet 

Egyetemi tanulmányai során a humán tágyak mellett a régészet felé orientálódott a geogógus nagyapja hatására, és főként a kőkorszaki használati tárgyak érdekelték. Mi több, ő volt az egyetemi régész szövetség elnöke is, és ha nem tért volna vissza színészi karrierjéhez, régészeti mesterszakon tanult volna tovább. 

21. Dylan játékfejlesztőnek tanult 

Rajong a videojátékokért, így az NYU-n játékfejlesztőnek tanult. Az egyetem előtt a testvérével közösen a Meltdown Comics-nál volt gyakornok, ez pedig nagyban inspirálta a dizájnjait. 

22. Cole kiváló fotós
View this post on Instagram

@samsmith for @luomovogue 2017

A post shared by Cole Sprouse (@colesprouse) on

A régészet mellett a fotográfia a másik nagy szerelme: olyan sztárokat fotózott már, mint Kendall Jenner, Noah Centineo, vagy Sam Smith, munkái pedig megjelentek az olasz Vogue-ban, az Elle-ben, és a W-ban is.

23. Dylannek saját sörfőzdéje van

16 éves kora óta főz mézsört és kísérletezik különböző receptekkel, két éve pedig egy saját sörfőzdét is nyitott Williamsburgben All-Wise néven. A helynek Youtube csatornája is van, ahol Dylan részletesen mesél a szenvedélyéről.

24. Cole nemrég szakított Lili Reinharttal

2017-ben jött össze a Riverdale álompárja, ám pár hónapja felröppentek a pletykák, miszerint szakítottak. A két sztár ugyanis kikövette egymást Instagramon, és a sorozat szereplői is múltidőben beszéltek a kapcsolatukról egy interjúban.

25. Dylan imádja az animéket

Dylan hatalmas anime rajongó, és többször öltözött már be különböző anime karaktereknek halloweenre. Tavaly azt is elárulta, hogy az egyik kedvence a Kimecu no jaiba.

26. Kedvenc sportjuk a snowboardozás

Négy éves koruk óta űzik a sportot, és a mai napig imádnak snowboardozni.

27. Cole nyíltan beszél mentális problémáiról

Cole depresszióval küzd, ebből kifolyólag pedig néha hajlamos önpusztító szokásokat kialakítani. Elmondása szerint a fotográfia rengeteget segített neki, hiszen adott neki egy platformot, ahol kifejezheti a szomorúságát. 

Ha van egy hobbid, az gyógyító hatással van rád. Nincs nagyobb segítség, mint egy hobbi

– nyilatkozta Duan Mackenzie-nek.
28. Dyan volt Selena Gomez első csókja

Kelly Clarksonnak mesélte az énekesnő, hogy az első csókja 12 évesen volt Dylannel, amikor is vendégszereplő volt a Zack és Cody életében. Selena élete egyik legrosszabb pillanatának nevezte az esetet, ugyanis akkoriban Cole-ba volt fülig szerelmes, de ehelyett a testvérét kellett megcsókolnia!

Megosztás: