Tudtad, hogy Jennifer Lopeznek köszönhetjük a Google képkeresőt?!

A sztori 2000-ig nyúlik vissza, és meglepő módon JLo az egyik főszereplője.

Az egész ott kezdődött, hogy Jennifer Lopez is hivatalos volt a 2000-es Grammy-díjátadóra. Az énekesnő, bár még csak 1 éves volt zenei karrierje, ekkorra már a legfelkapottabb sztárok közé tartozott: listavezető dalok és kasszasiker filmek fűződtek a nevéhez. Egy díjat sem vitt haza aznap este, mégis mindenki róla beszélt. Róla, és a ruhájáról. 

A vörösszőnyeges bevonuláshoz ugyanis egy zöld, trópusi mintájú Versace-darabra esett a választása, mely igencsak merész és kirívó volt, a kivágása pedig leért egészen JLo köldöke alá. Mondani sem kell, hogy minden szem rászegeződött. A színész David Duchovny, mikor az énekesnővel együtt hirdette ki az egyik nyertest, még viccelődött is rajta, hogy 5-6 éve először biztos benne: senki nem nézi őt. 

JLo a 2000-es Grammy-díjátadón.

Nem kellett sok hozzá, hogy JLo, és az a bizonyos Versace-ruha, az addigi legfelkapottabb Google-kereséssé váljon. A probélma csak az volt, hogy az internetes keresőrendszer még gyerekcipőben járt, és kizárólag szöveges találatok megjelenítésére volt alkalmas. Így hát, a felhasználói igények kielégítése céljából, a cég 2001-ben útnak indította a képkereső funcióját, melyhez az év végére már több, mint 250 millió képet optimalizáltak. Ez a szám 10 évvel később a 10 milliárdot is meghaladta. 

Ma pedig már szinte elképzelhetetlen az internetes böngészés a képkereső nélkül, és ez mind onnan indult, hogy JLo extrém dekoltázst villantott a 42. Grammy-díjátadón! A híres Versace-ruha eredetije még mindig az énekesnő tulajdonát képzi, két másolata pedig ki van állítva a Grammy Múzeumban, és a Bath-ban található divatmúzeumban.