GULLER ZOLTÁN: Nem fog külföldi előadó jönni a fesztiváljainkra

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a fesztiválok lehetséges sorsáról beszélt.

A szórakoztatóipar azon szektorok egyike, melyek a legjobban megszenvedik a koronavírus-járvány hatásait. Sorra maradnak el a rendezvények, koncertek, de amiket még nem mondtak le, például a nyári fesztiváljainkat, azoknak is igencsak bizonytalan a sorsa. Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója egy podcast-nek elmondta: lehetséges, hogy az idei évben tejesen fesztiválok nélkül maradunk. 

Elképzelhető, ha úgy áll a járvánnyal való küzdelem, hogy nem lesznek fesztiválok, hiszen az emberi életnél fontosabb nincsen.

Dua Lipa koncertje is veszélyben van.

Ha azonban mégis úgy áll a helyzet, hogy meg lesznek tartva a rendezvények, akkor is valószínűsíthető, hogy nem a megszokott formában élvezhetjük majd őket. Guller elmondása szerint folyamatosan egyeztetnek a szervezőkkel, hogy inkább magyar előadók lépjenek színpadra, ehhez pedig az eddigi támogatások sokszorosát készek kiosztani. 

Azt gondolom, nyugodtan kijelenthetjük, hogy magyarországi nyári fesztiválra neves külföldi előadó nem fog eljönni.

A vezérigazgató szerint kérdéses, hogy például egy főleg külföldieket vonzó Szigetnél ez mennyire kivitelezhető, de szerinte biztosan nem lesz olyan a fesztivál, mint eddig.