SZENT PATRIK NAP: ÍME AZ 5 LEGHÍRESEBB ÍR ÉNEKES

Ez az 5 világsztár mind Írországból származik.

Ma ünneplik az írek a Szent Patrik napot, mely egy nemzeti ünnep náluk, egyik védőszentjük, Szent Patrik tiszteletére. Ez alkalomból összegyűjtöttünk 5 világsztárt, akik mind az ír szigetorszából származnak. 

NIALL HORAN

Az énekes Mullingar-ben, egy alig 21 ezer főt számláló kisvárosban született az ország középső részén, és a mai napig szívesen tér haza ide, a házba, amit édesanyjának vásárolt. Mi több, legutóbbi albumának egyik inspirációja is szülőhazája volt. 

HOZIER 

A megasláger Take Me to Church énekese Bray-ben született, mely egy Dublinhoz közeli tengerparti város, lakossága pedig 32 ezer fő. Hozier imádja hazája költészetét, tavaly pedig még a kedvenc versét is felolvasta a rajongóinak az ír költészet napján. 

ENYA

Az ikonikus énekesnő az ország egészen északi részén fekvő Gweedore-ban született, a település népessége mindössze 4000 fő. Enya művészetére nagy hatással volt a természet, különösen a tenger, így 1997-ben egy egész tengerparti kastélyt vásárolt magának az országban, és azóta is ott él. 

BONO

A U2 legendás frontembere az ír fővárosban, Dublinban született, ma pedig Killiney-ben él családi birtokán. A zenész büszke az ír származására, olyannyira, hogy idén februárban a nemzeti rugby csapatnak tartott előadást arról, hogy mit is jelent, és miért különleges írnek lenni.

SINNÉAD O’CONNOR

Az énekesnő szintén Dublinban, az ország fővárosában látott napvilágot. O’Connor rengetegszer hallatta a hangját társadalmi és politikai témában, védjegyének számító rövid haját is a feminizmus jegyében borotválta le eredetileg. Az énekesnő tavaly Budapesten, az Akvárium Klubban is adott koncertet.