BILLIE EILISH BÁTYJA: NEM FOGOK DALT ÍRNI ARRÓL, HOGY MEG AKAROD ÖLNI MAGAD!

A fiatal énekesnő a New York Times-nak vallott depressziójáról, a hírnév nehézségeiről, és az Everything I Wanted dala inspirációjáról. 

Billie Eilish 18 éves kora ellenére a mai popzene egyik legmeghatározóbb alakja, ebben pedig nagy szerepet játszik az, hogy nem köntörfalaz dalaiban: ami a szívén, az a száján. Most a New York Times magazinnak mesélt őszintén egyik slágere, az Everything I Wanted jelentéséről, és arról, hogy sokáig úgy tűnt, nem is lát majd napvilágot a szerzemény. 

Két éve egy őszi éjjel azt álmodtam, hogy leugrottam egy épület tetejéről, de ezt nem rémálomként éltem meg. Mentálisan nagyon rossz állapotban voltam akkoriban 

– kezdte az énekesnő.
Billie a New York Times-nak készített fotósorozatán.

A következő nap Billie elmesélte az álmát bátyjának és dalszerzőtársának, Finneas-nak, és dalt szeretett volna róla írni. El is kezdték a folyamatot, ám testvére nem volt hajlandó folytatni, mert megijedt Eilish fantáziájától.

Összevesztünk rajta, mert bevallottam, mit érzek. Semmi fizikai vonzata nem volt a dolognak, nem is akarom kimondani azt a szót most. De igen, bevallottam a depresszióm egy komoly elemét neki, amit megtenni is terveztem. Ő pedig azt mondta, nem fog dalt írni arról, hogy megölöm magam, és hogy ez minden, amit akartam

– mesélte Billie.

Ezután a fiatal sztár elmondása szerint összeveszett a testvérével és a szüleivel is, majd a szobájába rohant és magára zárta az ajtót. 

Akkoriban nagyon aggódtam a kishúgomért. Egy ponton azt kellett mondanom, hogy ezt nem támogatom tovább. Úgy éreztem, mintha egy alkoholistának adnék még egy sört

– emlékezett vissza Finneas.
Billie és Finneas az idei Grammy díjátadón.

A testvér azt is elmondta, hogy rengeteg számot írtak visszatekintő szemszögből, ez viszont akkor túl valós idejű volt, és először túl kellett lennie rajta Billie-nek ahhoz, hogy kiírhassa magából. A dal végül következő év tavaszán készült el, mikor az énekesnő már sokkal jobb passzban volt. Így az Everything I Wanted az eredeti koncepció mellé kapott egy sokkal pozitívabb témát is, ez pedig a testvéri szeretet. 

Mindkettőnk ötlete volt, hogy szóljon inkább kettőnkről a dal, minthogy csak rólam és arról, ahogy akkor éreztem magam

– ecsetelte Eilish.

Az interjúból azt is megtudhattuk, hogy Billie nagyon fiatal kora óra szenvedett a depressziótól, mely akkor kezdődött, mikor abba kellett hagynia a táncot egy sérülés miatt. Ezért is ilyen sötét a zenéje: ha kiadja magából az érzéseit, könnyebb lesz tőle.

A nagyon fiatalon és hirtelen jött hírnév, melyre börtönként utalt, természetesen Billie-re is hatással volt. A kórusban, ahol 8 éves kora óta énekelt, gúnyolni kezdték miatta, ami odáig fajult, hogy nem is járt oda többé. 

Ott kellett hagynom a kórust és elvesztettem az összes barátom, aztán nem akartam drogozni, emiatt elvesztettem a másik barátaimat is, végül nagyjából teljesen egyedül maradtam

– osztotta meg Eilish.
Billie-nek is el kellett halasztania teltházas turnéja jópár állomását.

Azóta megtanulta kezelni a helyzetet az énekesnő, aki igyekszik kerülni a közösségi médiát mentális egészsége érdekében. 

Mint sok más előadónak, Billie-nek is el kellett halasztania turnéjának márciusi dátumait, de amint rendeződik a helyzet, Amerikában folytatja a teltházas koncertsorozatot, melynek keretein belül Európába is ellátogat majd.