LISTA: KATY PERRY TOP 6 BALLADÁJA

Több, mint egy évtizedes karrierje során több érzelmes dalt adott ki az énekesnő, mint gondolnánk.

Ha Katy Perry zenéjére gondolunk, általában a cukormázas pop és a kék paróka jut eszünkbe. Pedig az énekesnő többször balladába öntötte már az érzelmeit, melyekben a hangját is megcsillogtatta. Ilyen a legújabb dala is, a Never Worn White, aminek a klipjében a várandósságát is bejelentette az énekesnő, így ez alkalomból összegyűjtöttük Katy 6 legszebb és legszívhezszólóbb balladáját.

6. Save As Draft (Witness, 2017)

Katy legutóbbi albumának egyik legszebb dala egy olyan kapcsolatról szól, melynek már vége, de a felek még mindig nem tudják lezárni a dolgokat. Hasonló a témája a sokkal pörgősebb Never Really Over dalnak is, valószínűleg ugyanarról a románc ihlette mindkét számot.

5. Thinking of You (One of the Boys, 2008)

Az énekesnő első poplemezén található dal egy szívszorító vallomás arról, hogy bár együtt van valakivel, a szíve mégis másé. A dal szomorú hangulatához csak hozzátesz a videó, melyben Katy csendben gyászolja a háborúban odaveszett kedvesét.

4. By The Grace of God (Prism, 2013)

Katy talán egyik legszemélyesebb hangvételű dalában arról vall, hogy sötétebb korszakában az öngyilkosság gondolatával is eljátszott. Végül a hite segítette túl ezen az időszakon, ebből született meg ez a gyönyörű dal, mely az énekesnő egyébként vidám hangvételű Prism albumán kapott helyet.

3. Rise (2016)

A riói olimpia himnuszaként  is szolgáló dal egy igencsak motiváló szerzemény. Katy arra ösztönöz, hogy bármilyen nehéz is, mindig emelkedjünk felül problémáinkon, neki pedig ebben nagy tapasztalata van. A dalról még az orlandoi lövöldözés egy túlélője is azt nyilatkozta, hogy segített neki feldolgozni a történteket.

2. Not Like The Movies (Teenage Dream, 2010)

Katy legikonikusabb lemezének a záródalában arról énekel, hogy nem érezte még igazán azt a mesés szerelmet, melyet a filmekben is láthatunk. Valószínűleg a dal megírásakor nem is sejtette, hogy a filmbe illő szerelmet egy igazi filmsztárral, Orlando Bloom-mal fogja majd megélni.

1. Never Worn White (2020)

Mi más is lehetne az első a listán, mint az a dal, melyben Katy a legnagyobb boldogságát osztotta meg a világgal? A videót alig egy nap alatt több, mint 12 millióan nézték meg, az újdonsült kismama pedig repes a boldogságtól, amit már nagyon megérdemelt.