VÉGE? Nem indul Magyarország a 2020-as Eurovízión?

Olyan változásokat vezetnek be az „A Dal 2020” című műsorban, melyek a verseny végkimenetelét is befolyásolni fogják.

2019. október 25-én bejelentették, hogy elindult a jelentkezés a 2020-as év dala címre, és újra elstartol az „A Dal” című műsor a Duna TV-n.

Az egyik fontos változás, hogy immár csak 2019. március 1. után megjelent, magyar nyelvű dalok nevezhetnek a versenybe. A másik pedig a verseny végkimenetelére vonatkozik.

„A Dal kiemelt célja a kezdetek óta, hogy támogassa a magyar zenészeket és teret biztosítson az új művek bemutatásának. Jövőre szeretnénk közvetlenül is segíteni a műsor nyertesének karrierjét, ehhez pedig olyan nyereménycsomagot állítottunk össze, amelyből a kezdő és a már pályájukon előrébb tartó előadók egyaránt rengeteget profitálhatnak”

– mondta Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója.

A Dal nyertese egyben a Petőfi Zenei Díj „év dala” elismerését is megkapja. A műsorban továbbá  több különdíjat is átadnak majd: „A Dal 2020 Legjobb Dalszöveg Írója”, „A Dal 2020 Felfedezettje” és a „Dal 2020 legjobb akusztikus felvétele” elismerések birtokosa a Petőfi Zenei Díj ezen kategóriájának díját is elnyeri.

A közleményben az is megjelent, hogy a műsor készítői úgy döntöttek, hogy jövőre az Eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítik.

Ebből tehát arra lehet következtetni, hogy Magyarország

a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon való indulástól.

Ez azonban még nem teljesen biztos, hiszen ezt még senki nem erősítette meg. Mi mindenesetre reménykedünk abban, hogy országunk nem fordít hátat a fesztiválnak, csupán arról van szó, hogy más módon választjuk majd ki az indulót. (Ami valljuk be nem lenne nagy kár, például az idei év tapasztalatai alapján…)

Forrás: MTI