INTERJÚ: Telt házas koncerttel kezdték az évet a STOLEN BEAT-es srácok!

A Stolen Beat nevű, két fiatal srácból (Buzás Bence 15, Latyák Bence 19) álló formáció tavaly ősszel robbant be a köztudatba amikor megcsillogtatták tehetségüket Magyarország legnézettebb tehetségkutató műsorában, az X faktorban. A két srác hamar megfogta a zsűrit, így biztos helyük volt az élő showban. Hétről hétre keményen dolgoztak, híres magyar slágereket dolgoztak át saját stílusukra és végig magabiztosan meneteltek a döntőig. A két Bencének sikerült második helyezettként zárni a versenyt és azóta is keményen dolgoznak álmaikért. A műsorban tini lányok tízezrei ismerték meg őket, azóta is kitartóan támogatják a fiúk karrierjét. A Stolen Beat őrület nem tűnik szűnni, valószínűleg még sok-sok évig hallhatunk felőlük.

a képet készítette: Rausz Ticia
A telt házas koncerten egyik munkatársunk, fotósunk készítette a képeket. Rausz Tícia©

Január első péntekén a srácok Szegeden adtak dupla teltházas koncertet, ami az USNK , 2018-as X faktor győztes rap duó kíséretében zajlott le. Itt egy rövid interjúra is elkaptam a Stolen Beat fiúkat.

Az X faktor előtt gondolkoztatok-e azon, hogyha nem a zenéléssel, akkor mivel szeretnétek foglalkozni?

BB: Én nem, én tudtam, hogy zenélni szeretnék…vagy várjuk csak…de amúgy gondolkodtam, rendezvényszervező akartam még lenni, amúgy nagyon így más nem jött szóba.
LB: Én mindig is zenész szerettem volna lenni, én nem nagyon gondolkoztam ezen, ezt el is rontottam igazából azért mert amikor végzős voltam a gimnáziumban akkor nem ezen gondolkodtam és rossz helyekre jelentkeztem, de ez most mellékes.

Mikor elindultatok az X-faktorba akkor gondoltátok volna, hogy a döntőig eljuttok?

BB: Nem, nem. Végig azon paráztunk meg beszélgettünk így egymás között, hogy csak először jussunk tovább mert hogyha kiesünk az elsőn az milyen nagyon gáz lesz és, hogy legalább az elsőn tovább kellene jutni és egyáltalán nem gondoltuk volna, a döntőt az biztos nem.
LB: Nem, álmunkban sem

Igazából hogyha így belegondolok nektek van az egész műsor történetében a legnagyobb rajongó táborotok így hirtelenjében, mit gondoltok ez miért történt így?

BB: Hát én nem tudom amúgy még a mai napig sem, hogy mit láttak meg bennünk az emberek, szóval mi volt az ami így ennyire megfogta őket és sokat gondolkodtunk már ezen mi is. A visszajelzésekből azt a képet tudtuk összerakni magunkban, hogy valószínűleg azért, mert megmaradtunk a show műsor ellenére is embereknek és ezt szerintem nagyon sok ember közel érezte magához, azt, hogy egyáltalán nem éreztettük azt sohase és szerintem nem is fogjuk, hogy mi többek lennénk bárkinél is. Tulajdonképpen szerintem az, hogy két srác bejött kicsit félve, szerényen, elkezdett zenélni és így csináltak végig egy egész műsort amit sokan nem tudtak így végig csinálni és szerintem ez nagyon megfogta az embereket.

Olvastatok e már olyan fanfiction-t aminek ti vagytok a főszereplői és mit gondoltok róluk?

BB: Nekem az Alex átküldött egy ilyen sztorit és hát én ezeket nem szoktam elolvasni, mert próbálok kevesebbet lógni a neten és hasznosabban eltölteni az időmet és nagyon ezekbe nem szoktam így belemerülni de a Latyi amúgy titokban olvassa az összeset.
LB: Nem nem nem
BB: Sőt amúgy a latyák írja!
LB: Ja, én írni szoktam amúgy. Nem, nekem a barátnőm néha elolvas ilyeneket és átküldi, én mondtam, hogy ne küldje át nekem, mert nekem valahogy ezek nagyon furák és nem szeretném ezeket elolvasni igazából.
BB: Van egy olyan sztori elvileg, az a legjobb. A kedvencem az az volt amit eddig olvastam, hogy az Alexnak van egy eltitkolt kishúga és azzal én kavarok, de a Bence ráhajt Alexnak a húgára
(LB: Alexra)
BB: és mi a Bencével emiatt mi ilyen feszkóba kerülünk, szóval vannak ilyen érdekes sztorik.

A fellépés alatt felcsendültek az eddigi saját dalok is. Rausz Tícia©

Melyik dalotok át közelebb a szívetekhez, a hivatalosan is megjelentek közül?

BB: Mindkettő valami más miatt jó és más miatt szerethető. Mind a kettőt szeretem és nagyon nem tudok különbséget tenni közöttük, hogy mind a kettő nagyon nagyon jó.

Arra lenne mindenki kíváncsi, hogy kapunk-e új Stolen Beat nótát a közeljövőben, ha igen mikorra várható?

BB: Persze, január végén érkezik egy vadonatúj Stolen Beat szerzemény.

És készültök-e saját albummal?

BB: Tervben van de az még nagyon a jövő homályában rejlik.
LB: A jövő zenéje!

Már közelít az 500 ezer megtekintéshez „Instaszívek” című dalukhoz készített Lyric videó

Az interjút és képeket készítette, Rausz Tícia