Tudj meg mindent az ANTI-ról: 8 titok RIHANNA érkező korongjáról!

RIHANNA végre megtörte a csendet, és egy hosszú, sőt a Navy-knak (így nevezik magukat a művésznő hűséges és vérbeli rajongói – szerk.) igen gyötrelmes várakozás után végre lerántotta a leplet érkező, nyolcadik stúdióalbumáról. Az énekesnő új albuma az ANTI címet kapta, aminek borítóképét még múlt héten (cikk!) fedte fel egy kisebb összejövetel keretein belül, ahol maga a 27 éves világsztár, és csapata szerényen kijelentette a művészi képről, hogy ez az alkotás megváltoztatja az album(borítókép) művészetének történelmét.

Rihanna és Roy Nachum az album borítóképnek premier bemutatójánA kortárs művész, ROY NACHUM (festő, szobrász és installációs művész) a Digital Spy-nak árulta el az érdekes vakírásos kép titkát, amin a fiatal Rihanna látható egy lufival a kezében és egy koronával, ami a szemét takarja.

12108928_877275329016401_8875662482312286691_n

1. A közös munka JAY Z-nek köszönhető

„Rihanna azután keresett fel engem, hogy látta Jay Z saját kollekcióját,” kezdte mondandóját az izraeli születésű Nachum.. „gyűjti a munkáimat, így van nála néhány képem. (Rihanna) rögtön tudta, hogy én fogom majd elkészíteni az új albumának borítóját.”. A 36 éves tehetségnek olyan nagy nevű rajongói vannak, akik magukénak tudhatják a festményeit, mint Leonardo DiCaprio, Justin Timberlake vagy Alicia Keys.

2. Rihanna és Nachum pillanatok alatt megtalálta a közös hangot

„Nem leszek könnyen ideges. Alig vártam, hogy találkozhassak vele és megismerjen őt személyesen. Nagyszerű kapcsolat alakult ki közöttünk, és megegyező az életszemléletünk – odafigyelünk a kis dolgokra az életben és értékeljük, amink van. Alázatosak vagyunk, de másrészről megpróbálunk nyomot hagyni, és olyan dolgokat csinálni, amik extrémek és szokatlanok.”

3. A Braille-írás (vakírás) egy képzeletbeli metafora

„Ez egy metafora arra, hogy felnyissuk az emberek szemét, hogy értékeljék a kis dolgokat, és megkérdőjelezzék a víziót és azt lássák, amit gondolnak, hogy látnak. Erről szól az egész.” Rihanna hozzátette: „Az emberek, akik látnak, sokszor azok az emberek, akik a legkevésbé látnak.”

4. A korona többről szól, mint a popban előkelőnek lenni

„Sok dolog van az életben, amit elakarunk érni. Mikor elérsz arra a pontra, ahol eléred az álmaid, már nem látod a sikert és nem tudod, hogy mikor kell abbahagyni. Ez tesz téged vakká. A korona egy metafora arra, hogy értékelem a kis dolgokat az életben. A lufi könnyebb a levegőnél és a valóságból való menekülés metaforája.”

5. Érezned kell a neked kijelölt utat az albumon keresztül

Egyáltalán nincs szöveg az albumon vagy az album belsejében, hiszen minden vakírással van elkészítve. Az albumborító hátlapja is hasonló technikával készült, csak itt már a fiatal Rihanna háttal látható. Összesen 7 művészi alkotás készült a koronghoz, emellett pedig Chloe Mitchell és Roy Nachum által írt verseket is tartalmazni fog az új dalok mellett. A belső borítóban (booklet) további öt alkotás lesz megtalálható, “Fire Part I”, “Fire Part II”, “Fire Part III” and “R‎” címmel.

6. Az album elején található vakírásos szöveg valójában egy amerikai költő (Kanye West kedvence), Chloe Mitchell munkája, amit RiRi-nek írt személyesen:

„I sometimes fear that I am misunderstood.
It is simply because what I want to say,
What I need to say, won’t be heard.
Heard in a way I so rightfully deserve.
What I choose to say is of so much substance
That people just won’t understand the depth of my message.
So my voice is not my weakness,
It is the opposite of what others are afraid of.
My voice is my suit and armour,
My shield, and all that I am.
I will comfortably breath in it, until I find the moment to be silent.
I live loudly in my mind, so many hours of the day.
The world is pin drop sound compared to the boom
That thumps and bumps against the walls of my cranium.
I live it and love it and despise it and I am entrapped in it.
So being misunderstood, I am not offended by the gesture, but honoured.
If they let us…”

Mint ahogy a legjobb művek, ez a vers is egy átmulatott éjszaka után született. Mitchell Kanye WestBlame Game” című dalában is „megszólalt”.

7. Egy ponton az egésznek van egy kis Ötven Árnyalatos beütése

„Amikor megcsináltuk a három FIRE alkotás az album belsejéhez, Rihanna bekapcsolta zenét (feltehetően az új album dalait, amit már mi is kib*szottul várunk! – szerk.), én pedig bekötöttem a szemét, majd elkezdte tapogatni ezeket a képeket és megpróbálta érezni, és megtapasztalni a festészetet anélkül, hogy látna.” Nachum a saját szemét is bekötötte egy hétre a művészet és az inspiráció kedvéért.

8. Nachum már hallotta a teljes albumot

A művész természetesen titoktartást fogadott és csak annyit mondott el róla, hogy „egy kiváló album”.

Egy videó a kép készítéséről..

Posted by Rihanna Magyarország on Wednesday, October 7, 2015

Várjátok már Ti is az új albumot?

forrás: DigitalSpy, Rihanna Paradise (facebookfordította: Skrabák Dorka