A sorozat, amit minden zenemániásnak néznie kellene! #EMPIRE

Szeretnél egy új, 2015. januárjában induló sorozatot nézni, amelynek központjában a zene áll? Nem, természetesen nem a Glee-re gondolok (ami sajnos pár hét és véglegesen véget ér a hatodik évaddal bezárólag :'( ), hanem a csodálatos újdonságról, az EMPIRE-re, amelyet a héten ismertem meg és gyerekek, az eddig megjelent 7 részt ZABÁLTAM, tömtem magamba, mint aki már 1 hete nem kapott volna enni.

A sorozat középpontjában egy lemezkiadó cég (Empire) főnöke áll (Lucious), akiről kiderül, hogy halálos beteg és nem sok ideje maradt már hátra. A céltudatos, karrier centrikus férfinek így hát döntenie kell a cég sorsáról, amelyet a 3 fia közül szeretne átadni egynek. A legkisebb fiú (Hakeem) a rap zenéért él és hal, nagyon tehetséges fiú, ám a magatartásával vannak problémák, a középső fiú (Jamal) egy Usher 2.0, fantasztikus hanggal, aki meleg. A harmadik fiú (Andre) pedig egyetemet végzett értelmiség, aki szereti hátulról irányítani a dolgokat és kavarni a szart.  Ekkor jön a képbe – személyes kedvenc karakterem – az anyuka (Cookie), aki 17 év után szabadult a börtönből és követeli a cég felét, hiszen az ő pénzéből lett anno alapítva az Empire. Az apa a legkisebb fiút pártolja, míg az anyuka a meleg fiú mellett áll és veszi szárnyai alá.

Empire-cast
(Ül: Lucious, balról: Andre, Cookie, Jamal, Hakeem)

Legszívesebben még tovább írnám a tartalmat, de nem szeretnék lelőni semmi poént, ám még annyit megjegyeznék, hogy ebben a sorozatban nincs hiány a tipikus nagy pofájú dívákból és jópofa duci nőkből, no meg persze a humorból. Emellett a sorozat egyik legkiemelkedőbb mondanivalója a homoszexualitás elfogadása, amelyet pro és kontra érvekkel mutatnak be a karakterek, hol megható és felháborító jelenetekkel. Egyértelműen a családi dráma a legnagyobb megmozgató ereje az Empirenek, az, hogy a két szülő és a gyerekek viszonya mindenkivel más. Fordulatokban sem szegény a sorozat, az alap történet mellé több kisebb szálat is kapunk, amelyek egyenként is megérnek egy misét, ám még így egybe kapva az egészet az arcunkba… AMAZING!

A nézettség sem piskóta, 2015 legnézettebb újonca lett a sorozat, egyedül a Big Bang Theory rendelkezik nagyobb nézettséggel a 18-49-es korosztályban. (Infóért köszi partneroldalunknak, a Media-Addictnek!)

anigif_original-6150-1420674878-12

.

Azonban emellett természetesen rátérek a legfontosabb összetevőre, a zenére. Mint a MusicDaily főszerkesztője, oda kell figyelnem arra, hogy milyen kijelentéseket teszek, de úgy gondolom lelkiismeret furdalás nélkül leírhatom, hogy olyan zenékkel rendelkezik a sorozat, amely üti a mai rádiós zenék 90%-át. A zenei producerek között egy húzó nevet is találunk, aki nem más, mint a sok-sok slágert magáénak tudó Timbaland!

Mikor megláttam a sorozat elkezdése előtt a nevét, rögtön felcsillant a szemem, hiszen a korábbi években tényleg olyan nagy és örökzöld zenéket letett az asztalra mint a fent hallható “The Way I Are” Keri Hilson közreműködésével. Ugyan ki nem szereti ezt a dalt? Jelentkezzen, köszönöm. 😀

A sorozat rendelkezik VEVO csatornával is, ahol folyamatosan töltögetnek fel 1-1 dalt az aktuális epizódokból és iTunesen is megvásárolható már pár dal, március 10-től pedig megjelenik az első válogatásalbum is, azon dalokkal, amelyek a sorozat első évadában voltak hallhatóak természetesen. Megnézve a dallistáját az albumnak, felbukkan 1-2 ismert név, ugye? 😉

 

 • Jussie Smollett – Good Enough
 • V. Bozeman – What Is Love
 • Jussie Smollett – No Apologies (feat. Yazz)
 • Serayah McNeill – Keep It Movin’ (feat. Yazz)
 • Jussie Smollett – Keep Your Money
 • Yazz – Drip Drop (feat. Serayah McNeill)
 • Yazz – Can’t Truss ‘Em
 • Jussie Smollett – I Wanna Love You
 • Jussie Smollett – Money For Nothing (feat. Yazz)
 • Courtney Love – Walk Out On Me
 • Jussie Smollett – You’re So Beautiful (feat. Yazz)
 • Estelle – Conqueror (Remix) [feat. Jussie Smollett]
 • Jennifer Hudson – Remember the Music
 • Mary J. Blige – Shake Down (Remix) [feat. Terrence Howard]
 • Yazz – Power of the Empire
 • Jussie Smollett – Nothing to Lose
 • Jennifer Hudson – Whatever Makes You Happy (feat. Juicy J)
 • Charles Hamilton – NY Raining (feat. Rita Ora)
  Bizony, Rita Ora, Jennifer Hudson, Juicy J, Estelle is hallható lesz a sorozatban, sőt még Snoop Dogg is kap egy kis részletet!

Az első hivatalos dal az albumról a “Good Enough“, amely az első részben volt hallható a meleg Jamal előadásában, melynek előadása alatt a gyermekkorából láthatunk pár jelenetet, amint  – még leírni is szörnyű – az édesapja kidobja a kukába őt, mert női ruhát vett fel és jelent meg a barátok előtt.

A sorozat amúgy a “What Is Love” felvételével kezdődött, amelynek részlete is már eléri az “OMG” érzést, mi lesz ha márciusban megjelenik teljes változatában? Jesus.

A lassabb dalok után pedig íme pár dögös, klubgyilkos szerzemény a két tehetséges fiú, Jamal és Hakeem előadásaiban, no és a cég női fegyverével, Tianával.

Bízom benne, hogy sok mindenkit sikerült meggyőznöm arról, hogy ez a sorozat egyfajta orgazmus azok számára, akik élnek-halnak a zenehallgatásért és akik vevőek az újdonságokért, mert az Empire aztán tényleg kielégíti a vágyakat és emellett nem lehet elhanyagolni azt sem, hogy nagyon jó sztorival rendelkezik a sorozat.

Olyannyira jó, hogy már a magyar FOX is megvásárolta a részeket és bizony február 11-től magyarul is élvezhető a sorozat, így már két teljes részt megnézhetünk magyar szinkronnal.

Fontosnak tartom azt, hogy a zenés sorozatok is ismertek legyenek a magyarok körében, ezért innentől kezdve a MusicDaily különös hangsúlyt fog fektetni az Empire bemutatására, az új dalok megjelenésére a sorozatból! 

Megosztás: