MD buli – Infók a buszokról!

10463995_696541913732893_8016149605184540040_n

Nagyon sokan írtok a buszok miatt ugyanazzal a kérdéssel, amikre már nagyon sokszor válaszoltunk az eseménynél, de, hogy még egyszer tisztázzuk, újra leírjuk.

Rajta vagyunk a busz járatok szervezésénél. Nincs saját személyszállító cégünk, hogy csak úgy oda rendeljünk valakit. Minden városnál külön céget kell keresnünk, hogy ne kelljen felesleges útiköltséget fizetni, árajánlatot kérünk és amíg nem írnak.. mi se tudunk nektek mondani semmit. Leírjuk, hogy eddig mi a helyzet:

Szegedről már 1 cég visszautasított minket, mert aznap nincs szabad buszuk, de még várunk másik cég válaszára is. Illetve van egy, ami szerintünk drága és nem éri meg.. ennyiből már mindegy is lenne ha vonattal utaznátok fel, mivel a 20 fős busz 5200-5500ft körül lenne, mivel nagyon sokat kérnek a km-ért. Van még 1 cég, akikkel felvettük a kapcsolatot, reméljük ők kedvezőbb ajánlatot tudnak adni.

Debrecenből egy 18+1 fős busz úgy néz ki, hogy 4000-4200ft körül lenne/fő. Ez a busz elég valószínű, hogy összejön. DE…

Miskolc és Eger: 100%, hogy külön járatot onnan nem tudunk indítani. Egyetlen egy lehetőség van, mégpedig, hogy Mezőkövesden csatlakoztok a Debreceniek járatához. Az ár ugyan annyi lenne mint azoké, akik Debrecenből indulnak.

Mivel Gyöngyösnél is ugyan az a gond, mint a másik két térségnél, hogy kerülő lenne.. a következő megoldás lehet:
Nagyon közel van Gyöngyöshöz Hatvan! Ha oda el tudtok utazni az ottani távolsági volán járatokkal, akkor megoldható, hogy Hatvanban Ti is csatlakozzatok a Debrecenből induló járathoz. Így, hogy 4 városból lennénk a szavazás alapján jelenleg 47-en lennénk ami TÖKÉLETES!
Ehhez a megoldáshoz 50fős buszt tudunk bérelni, ami nyilván jóval többe kerül, viszont mivel 50 felé osztjuk így kb ez is 4000-4500ft körül lenne az út oda-vissza úgy, hogy a helyszínre visznek.

FONTOS! CSAK AKKOR BÉRELJÜK KI A BUSZOKAT, HA MINDENKI FELMUTATJA, HOGY MÁR MEGVETTE A JEGYÉT! nem szeretnénk, ha azt mondaná valaki, hogy jön aztán még sem érkezik meg, mert így plusz költségek merülnének fel. Így akik busszal utaznak, helyszínen nem tudnak jegyet vásárolni. Online jegy foglalás és vásárlás ITT.

Amit már a debreceniek csoportjába leírtunk: Lenne egy megbeszélt helyszín, ahova mindenki időben érkezik és onnan indulunk. Mivel én (Klau) is a debreceni busszal utazom, így én figyelek arra, hogy senkit ne hagyjunk el. Lesz egy táblázatom, rajta mindenkinek a nevével és telefonszámával, hogy eltudjam érni ha késne vagy lemaradna valahol. Indulás előtt pont, mint az osztálykiránduláson.. névsor olvasás és addig sehova nem megyünk, míg mindenki nincs ott a buszon. A bulin be fogjuk mondani, hogy pl 30 perc múlva indul a busz… és onnantól kezdve kezdenénk gyülekezni a busznál.

Én most megígérem mindenkinek, hogy nem fogok lerészegedni és tisztában leszek, hogy mikor mi a helyzet, viszont arra kérnék mindenkit, hogy vigyázzatok magatokra és egymásra, hogy ne legyen semmi gond. Nyilván egy buliról van szó.. nem azt kérem, hogy semmit ne igyatok, csak ne keljen totál részeg emberekkel utazni! 😀